myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.10.20. 10:30 sterretje

mondatok

néhány iskolai szösszenet, amely megszépítette a hévégémet, a keresztény életemet, és még biztosabbá tette a hitemet abban, hogy minden halál után van élet: jános 5:28-29 „mert eljő az óra, amelyben mindazok, akik a koporsókban vannak, meghallják az ő szavát, és kijőnek; akik a jót cselekedték, az élet feltámadására; akik pedig a gonoszt művelték, a kárhozat feltámadására.” a feltámadás tehát nem egy jutalom azoknak, akik hittek jézusban. a feltámadás egy tény, amely mindenkivel be fog kövekezni, elkerülhetetlen állítás. mindenki feltámad, csak az nem mindegy, merre tart ezt követően.

 

egy tanárom bizonysága afelől, hogy véletlenek nincsenek, csak valami hatalmas, cselekvő, mindentudó istenünk: „amerikában éltünk. egyszer a mellettünk lévő falut elvitte egy hurrikán. megnéztük magunknak: fán fennakadt teherautókat, földig rombolt tornacsarnokot láttunk -csak a padló maradt meg. az egyik házat porig rombolta a vihar, a nő meghalt, a szél kiragadta a babáját a kezéből, majd kétszáz méterrel odébb sértetlenül letette. nekem ne mondja senki, hogy ez véletlen. tudjuk, hogy isten szél formájában is tud követeket küldeni.”

 

jézus követésében is vannak határok: „jézust nem mindenben tudjuk követni, ugyanis nem mindenről mondja, hogy az követendő. a negyven napos böjtöt ő végigcsinálta, de nem szólított fel bennünket, hogy hasonlóképpen tegyünk. van, amelyet ő is tett, és minket is erre szólít fel: szeressétek felebarátaitokat, és áldjátok ellenségeiteket. ebben követnünk kell őt, mert ezt parancsolta nekünk.”

 

a sátán természetéről ezt tanították: „amíg a bűnt el nem követi az ember, addig a sátán azt a bűnt elbagatellizálja, azt suttogja: ’jogod van hozzá, tedd meg, neked ez jár, mások sokkal nagyobbat/többet tesznek, ne aggódj’. de amint az ember elköveti a (meg)csalást, lopást, hazudozást, abban a pillanatban a sátán elhiteti, hogy ez a legnagyobb hiba, amit el lehet követni, és ebből már nincs menekvés. rátelepszik az ember lelkére, és az őrületbe kergeti a lelkiismeret-furdalással. ő nem pazarol energiát az ember emberfeletti kísértésére. ő tudja, kinek mi fáj a legjobban, hol van egy űr, és ott támad: ha szeretetre éhes, akkor egy paráznaságra kapható embert, ha szegény, akkor egy csalással megszerezhető pénzmennyiséget. mindenkinek azt, amire épp szüksége van – egy bűn elkövetése árán.”

 

egy felvetés arról, hogyisten miért látta szükségesnek elküldenie a földre jézust: „isten látta, hogy az emberek nem képesek egy láthatatlan istent imádni, mindig találtak maguknak egy tárgyat, amiben bíztak, ami előtt meghajoltak. ezért az is lehet, hogy megenyhült, és azt mondta, elküldöm jézust, emberi formában, hogy ha már kézzel fogható dolgot akarnak imádni, akkor hódoljanak isten emberi formájának.”

 

jó a bibliát ismerő emberektől tanulni, és jó a bibliából tanulni, mert (és ezt képtelen lettem volna két és fél évvel ezelőtt őszintén kimondani) az élet minden kérdésére megtaláljuk benne a választ.

 

2 timóteus 3:16-17 „a teljes írás istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.”

Szólj hozzá! · 2 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr85722698

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://www.Fetefreaks.Com 2017.10.18. 08:20:38

Kumpulan pesan lucu - Basic medical billing collection process flowchart

Trackback: http://www.Fetefreaks.Com 2017.10.18. 08:17:37

Kumpulan pesan lucu - Basic medical billing collection process flowchart

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása