myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.07.28. 18:45 sterretje

békejel és tudatlanság

„de szép a karkötőd!” – kezdte a napot szabadságról visszatérő kollégám. „mi van rajta?” „hátöö, egy szív, egy galamb és egy békejel.” tényleg? és nem mondta neked senki, hogy a békejel mit is jelent pontosan? „de, mónika mondta, hogy az valami okkult dolog, de hát én meg mondtam, hogy ugyan, ez csak egy karkötő, és hogyan lehetne már a békejel rossz dolog?” „jó, akkor nézz utána a békejel eredetének, és gondold meg, keresztény emberként mit is viselsz magadon!” – tanácsolta, majd magamra hagyott.

 

a neten pedig ezt találtam: „a békejelet a kozmetikázott történelem szerint először gerald holton grafikus vetette papírra 1958. február 21-én a “campaign for nuclear disarmament” brit szervezet számára, akik elméletileg a nukleáris fegyverkezés elleni tiltakozást tűzték ki céljuknak.

 

bár a “hivatalos” történelem szerint pusztán ötvenéves e jelkép, aki az ős germán és angolszász írástörténetben kicsit is jártas, tudhatja,hogy eme jelképnek fordítottja, az “algiz” megtalálható az ősi rúna jelképrendszerekben. (a székely abc-ben is megtalálható, az utolsó hangunkat, a zs-t jelképezi)


jelentése: élet. egyes elméletek szerint egy fát jelképez, valószínűbb azonban,hogy egy álló embert; és így a kereszt-ábrázolás elődjének is tekinthető. kevésbé ismert tény azonban,hogy nemcsak a “békejel” ellentetje; de maga az „békejel” is megtalálható az ősi európai kultúra rúna-ábrázolásai között. jelentése viszont - talán már magától értetődik - a halál és a pusztulás.

 

anton szandor lavey 1969-ben, mikor megalapította a sátán egyházát, szintén ezt a jelképet alkalmazta “oltárának” felszenteléséhez.

tehát a jelkép, amit ma a béke jeleként tartanak számon ilyen múlttal rendelkezik, mikor elkezdik a nukleáris fegyverkezés elleni tiltakozásul alkalmazni…

 

megmutatta pusztító erejét: mikor szinte minden fiatalon ott volt e jel, hatalmas pusztítást végzett a nyugati társadalomban. a drogok és szexuális aberrációk hihetetlen sebességű terjedése, szélsőséges esetekben a sátánizmus és gyilkosságok (lásd a charlie manson gyilkosságokat) mind-mind betudhatóak a halál rúnájának. már ha hiszünk a jelképek erejében. én hiszek.”

 

igen. rá kell jönnünk: a sátán ilyen. nem új dolgokat eszel ki, hanem a meglévő "jókat" kifacsarja, megfordítja, kisebbé teszi, vagy bármi más módon megváltoztatja. így vezet félre. a békejel valójában halált jelent, jézus megfordított keresztje a sátánisták jelképe, a szivárvány megforított színskálával szintén nem az isteni, hanem az ördögi szövetség jele. aki egy kissé is figyelmetlen, elhiszi, beveszi, alkalmazza, magára veszi... a hazugság akkor igazán hatásos, és akkor tud sokakat bekebelezni, ha csak egy árnyalatnyira tér el a valóságtól, az igazitól, a gyógyítótól, az életet hozótól. színben, formában, irányban. jobban kell(ene) vigyáznunk. a karkötőt levettem.


jelenések könyve 16:2 „és támada gonosz és ártalmas fekély azokon az embereken, a kiknek vala a fenevad bélyege”

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr851274168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.kenji. 2010.01.26. 15:25:55

egy jelkép nem attól válik jóvá vagy rosszá, mert régen egy rúna rossz jelentés hordozott alatta. Ha hiszel benne, hogy jó, amit hordoz, amit jelent, máris feltöltődött jó energiákkal. És ha már itt tartunk a cikk indoklása alapján ez már nem vallásnak, hanem babonának tűnik. Egy keresztényt nem érdekel az ősi pogány rúnák jelentésének mibenléte. Egy keresztény abban hisz, amit Isten tanított, ami jó. A béke pedig, jó.

levendulaliget 2014.08.03. 15:19:59

Bár ennyire nem vagyok vallásos, így nem lenne jogom beleszólni - még a végén bennem is az ördögöt látod... Olvassátok végig, és figyeljetek a másik nézőpontra is! Bocsánat a stílusért, azt hiszem Isten értené, érti miért tettem... Tegyük fel, hogy ez próba... Viszont ki lesz az, aki egymás ellen fordítja az embereket? Azok, akik elhiszik, hogy a békejel más... Mert míg ez békejel mindenkinek ugyanazt jelenti ma, addig meg van az egység, a béke... De ti elkezditek majd megkérdőjelezni, és akkor széthull minden, és az emberek egymást fogják kritizálni, elítélni, hogy ezt hordják stb. Mi szabjuk meg, hogy mi mit jelent, úgy ahogy minden szélsőséges - akár maga Lavey is - belemagyaráz, és saját céljaira formálja a dolgokat, olyan ez mint az összeesküvés elméletek (akiknek mindig igazuk van!, és van aki elhiszi...). Azt írod: "rá kell jönnünk: a sátán ilyen. nem új dolgokat eszel ki, hanem a meglévő "jókat" kifacsarja, megfordítja, kisebbé teszi, vagy bármi más módon megváltoztatja" Azonban most te formálod át a békejelet, egy jót... Mi döntünk, mindig mi döntünk! Felesleges másokra hivatkozni. Ha utánanézel, láthatod, hogy valamikor a gyász színe sok minden lehetett (pedig már volt katolikus egyház! - pl. a vörös kendő a palóc nőknél). Ezek mindig társadalmi közmegegyezésen alapulnak, hiába mondott akárki akármit régen, és hiába hitte el néhány ember (akkor most a kereszteket is el kell égetni? Hisz annyi embert végeztek ki szörnyű kínok között...). Régen az életet és a halált egymást kiegészítő dolognak látták, mint az éjjel és nappal, maga a halál nem jelent kárhozatot, az élet része. Vagy szerinted jelképeket kell okolni a bűnökért? Akkor minek a pokol, szerencsétlenek a jelképek áldozatai, és még csak nem is tudták, tudtommal nem véletlen van szabad akaratunk. Omne, quod est nimium, vertitur in vitium.

MRodrigó 2015.08.21. 04:23:59

Hát tényleg a tudatlanságról szól ez a cikk, csak egy bekezdéssel kellett volna továbbmenni, ahol az eredetét taglalják.

Akkor elemezgessünk: Tehát a helyes értelmezés: ez a Nukleáris Lefegyverzés angol rövidítésének (Nuclear Disarmament - ND) zászlójelzésének egymásra helyezése.

Egyébként lehet akár egy gyökér - felfelé törekvés szimbólum is.

Ha rúnákhoz akarjuk kötni, akkor nem kell a jávorszarvas-sás jelet (a modern Y vagy X hang jele) fordítgatni, mert a kehely (K hang jele) az angolszász rúnaírásban.

Emellett ha messziről nézzük, akkor egy csirke lábnyoma.

Összefoglalva ideillik a mondás: "A tükörkép leginkább a tükörhöz hasonlít" - Mindenki a saját fantáziáit vetíti bele, a negatív negatívat - még egy rajzolatba is , a pozitív meg pozitívat- Közben meg igazából pár vonal nem fogja az életet befolyásolni - azt az építő gondolatok tehetik.

Masoko 2018.08.08. 09:08:38

Sátán pedig nem létezik.

Varga Zoltan 2021.05.23. 14:43:53

élelmiszerre!!
Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 16 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemeLL(vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület //ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862!!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto /!SZERETNÉK MÉG KÉRNI ,HA LEHETNE ,, BÉRESCSEPPET ILL... C VITAMINT, FELESÉGEMNEK NÖVÉR,VAGY ALFA C TABLETTÁT ,,, KÖSZÖNÖM ELÖRRE IS ...ÉS BOCSÁNAT KÉRÉSEKÉRT ,
süti beállítások módosítása