myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2011.10.30. 20:15 sterretje

nem "tök" mindegy, mit ünnepelsz!

egy-egy divat, szokás sokszor úgy szivárog be/vissza az életünkbe, hogy észre sem vesszük. a halloween tökfaragó, riogató, beöltözős, bulizós gyakorlata, ha jól emlékszem, gyermekkoromban még ismeretlen volt. hogy mikor, pontosan melyik évben lett hazánkban is bevett szokássá? nem tudom. tudják-e a "halloweenező" emberek, hogy pontosan mit is ünnepelnek? nem hiszem.

talán (?) nem árt tudni, milyen szellemi tartalmat szimbolizálnak a halloween során felhasznált tárgyak, például a tök.

egy cikkben olvastam: "a kelta papok, a druidák a megfélemlített embereket arra kényszerítették, hogy éjfélkor adjanak nekik feláldozásra egy gyermeket. az erre kiszemelt család ajtaja elé raktak egy kifúrt és kivilágított tököt. ha a ház lakói nem teljesítették a kívánságot, gyilkos bosszúra számíthattak. a gyermekáldozatot óriási szalma- vagy rőzsekötegbe kötözve elevenen égették el."

a sátánisták ma is ezt a napot, október 31-ét tartják fő ünnepüknek, és amerikában úgy tartják, sok eltűnt kisgyermeket a sátánisták rabolnak el okkult praktikájuk gyakorlásához, rituális gyilkosságokhoz. hogy ezt igaznak tartod-e vagy sem, jogod van eldönteni. az viszont vitathatatlan tény, hogy ez az ünnep régen is és ma is a halál szellemiségéhez kapcsolódott.

isten viszont azt mondja, ragaszkodj inkább az élethez, és őhozzá, hiszen ő az élet istene, az egyetlen úr, aki méltó a dícséretre, a tiszteletre, az imádatra. az ő jelenlétében nem kell félned semmitől, ő soha nem hagy el. választhatod, hogy a halált ünnepled, és kiteszed a jelképeit a házad elé, az asztalodra... és választhatod azt, aki az életet neked ajándékozta: az urat.

5mózes 30:19 "előtökbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is!"

Szólj hozzá!

Címkék: halloween


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr873340996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása