myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.10.08. 19:35 sterretje

a sáfárság öröme... amit isten ránk bízott!

ez a címe annak a könyvnek, amit kölcsönkaptam nemrég. nagyon elgondolkodtató. az eddig elolvasottak lényege, hogy életszemléletünket tökéletesen át kell alakítanunk. nem mondhatjuk, hogy „házam”, „autóm”, „tehetségem”, „tudásom”, „pénzem”, mert igazából mindez istené, aki azért adta nekünk, hogy sáfárkodjunk vele. hogy jót tegyünk vele másokkal, hogy használjuk, és ne hagyjunk semmit kihasználatlanul. amit ajándékba kaptunk, ajándékozzuk el embertársaink felé. ha nem vagyunk hűségesek az istentől kapott dolgokon, egy szempillantás alatt visszaveheti, joga van hozzá, mert az övé. a hűtlentől visszaveszi, és annak adja, aki jól sáfárkodott ajándékaival.

 

egyszer olvastam valahol, hogy az igazi pokol az lesz, mikor isten mindenkinek megmutatja, milyen sokszínű ajándékot adott, és hogy azt mi személy szerint hogyan tékozoltuk el.

 

a könyv arra bátorít, adjunk hálát, ha valamit istentől kaptunk, legyen az idő, pénz, tehetség vagy bármi, és szolgáljunk mások felé vele, mert számon leszünk kérve, mit kezdtünk ajándékainkkal. részletezi a becsületességet is, és ez a rész különösen tetszett:

 

„sokszor hallunk ilyen nyilatkozatokat: „nézz csak körül, mindenki lop, csal, sikkaszt. ebben a mai világban már nem lehet becsületesen megélni. hogy ne lopjak? ne titkoljam el néhány bevételemet? de hát akkor sose jutnék el egyről a kettőre!” jézus viszont a jános 10:10-ben ezt mondja: „én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek!” élet és halál kérdése, hogy kinek hiszel. többet jelent-e számodra isten szava, mint pillanatnyi érdekeid?”

 

„amikor nem vagyunk becsületesek, akkor tulajdonképpen úgy viselkedünk, mintha isten nem is létezne, ezért nekünk kell gondoskodnunk magunkról azon az áron is, ha néha csalni kényszerülünk. ezzel azt fejezzük ki, hogy nem hisszük el, hogy ő képes megadni nekünk mindazt, amire szükségünk van.”

 

3mózes 19:11 „ne lopjatok, ne hazudjatok, és senki se csalja meg honfitársát!”

 

példabeszédek 28:13 „aki takargatja vétkeit, annak nem lesz jó vége, aki pedig megvallja és elhagyja, az irgalmat nyer.”

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr821437152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit70 · http://janos738.blogspot.com/ 2009.10.31. 08:44:26

Nemrég azt hallottam, hogy egy fogadalmat kellene tenni a keresztényeknek, miszerint: Nem süllyesztjük Isten beszédét a mi szegényes hitünk szintjére. Ha Jézus azt mondta, hogy nagyobb dolgokat tehetünk, mint Ő, akkor az úgy is van!
Hogyan is volt az az ige a mustármagnyi hittel?
Lukács 17,6 "Ha csak akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a szederfának: szakadj ki gyökerestül, és eressz gyökeret a tengerben, szót fogadna nektek"
süti beállítások módosítása