myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2014.03.17. 11:17 sterretje

izmael

a mai igében olvasom "magamat":

"amikor isten megígér valamit, de az nem teljesedik azonnal, könnyen türelmetlenek leszünk, kételkedni kezdünk benne, és azt hisszük, hogy nekünk kell kezünkbe venni és elintézni a dolgot.

ábrahám is így tett. isten gyermeket ígért neki, ő azonban belefáradt a várakozásba, és kezébe vette a dolgot: fiút nemzett hágárnak, felesége szolgálójának. itt kezdődtek csak igazán a bajok. bár isten szerette izmaelt (hágár fiát), és nagy tervei voltak vele, de ábrahámnak el kellett őt engednie ahhoz, hogy beteljesedjen isten akarata. ez volt ábrahám életének egyik legfájdalmasabb tapasztalata.

tehát:

1) ne engedd, hogy az ellenség bármi olyat behozzon az életedbe, ami aláaknázza azt, amire vártál, és amiért imádkoztál.

2) vigyázz, kitől fogadsz el tanácsot! izmael születése ábrahám feleségének, sárának a „jó ötlete” volt.

3) az, hogy hajlandó vagy vállalni a felelősséget tetted következményeiért, nem jelenti azt, hogy nem lesznek következmények, méghozzá hosszútávon kiható következmények! vigyázz, hová fekszel, felkelni talán nem lesz olyan könnyű, mint gondolod.

4) vannak dolgok, amikről könnyű lemondani, más dolgok elengedéséhez azonban minden cseppnyi nagylelkűséged szükséges. különösen nehéz lemondani valamiről, amihez kötődsz, amiben saját magad visszatükröződését látod, például egy olyan munkáról, amit szeretsz, egy házról, amelyben élsz, vagy egy kapcsolatról, amihez ragaszkodsz. de ha olyan messzire mentél „izmaeleddel”, amennyire csak lehetett, el kell őt engedned, hogy készen állhass isten ígéretének beteljesülésére életedben."

„taníts akaratod teljesítésére, mert te vagy istenem!” (zsoltárok 143:10)

Szólj hozzá!

Címkék: isten gyermek csalódás elengedés


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr185865846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása