myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2014.02.21. 11:34 sterretje

(de legalább) ő megért

e-mailben kapom a mai igét. mindig sokat jelent, de ennek a mainak most minden szava nagy dózisú gyógyszer…

„az úr megérti, min mégy most keresztül, mert neki is volt már része benne. a biblia azt mondja: „mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.” (zsidók 4:15-16).

ez azt jelenti, hogy

1) jézus megérti a családi gondokat. neki is volt családja. egy alkalommal épp ők mondták rá, hogy megzavarodott (márk 3:21).

2) jézus megérti, mikor úgy érzed, hogy túl sok minden zúdult rád. volt, hogy azt mondta tanítványainak: „»jöjjetek velem csak ti magatok egy lakatlan helyre, és pihenjetek meg egy kissé.« mert olyan sokan voltak, akik odaérkeztek, és akik elindultak, hogy még enni sem volt idejük.” (márk 6:31). jézus nem csak a munkahelyi nyomást tudta kezelni, megszervezte, tanította és helyreigazította követőit, akik között egy csapat halász, egy túlbuzgó forradalmár és egy megvetett adószedő is volt.

3) jézus megérti, milyen, amikor elutasítanak. a falu, ahol felnőtt, nem sok jót hozott neki. „saját világába jött, és az övéi nem fogadták be őt” (jános 1:11). mikor fülöp azt mondta róla nátánaélnek: „megtaláltuk azt, akiről mózes írt a törvényben, akiről a próféták is írtak: jézust, a józsef fiát, aki názáretből származik.” nátánaél ezt mondta rá: „származhat-e valami jó názáretből?” (jános 1:45-46).

a családfája sem dicsekedhetett a felmenőivel. ráháb prostituált volt, jákób csaló, dávid házasságtörő – hogy csak néhányat említsünk.

igen, jézus megért. tudja, milyen helyzetben vagy, és képes segíteni. beszélj hát vele!”

zsidók 4:15 „…hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben…”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr825825350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása