myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.08.01. 09:45 sterretje

a kispál és a prédikátor - avagy fedezd fel magadnak istent!

egy kedves és nagylelkű évfolyamtársamhoz siettem munka után. felajánlotta, hogy megtanít egy-két foltvarrós technikát. három óra alatt állítottuk össze a képen látható „szerelemhajót” (szerelmes szövegek vannak a hajótesten, ezért neveztük el így). ő mutogatta, és varrtam, vasaltam, és csodálkoztam. közben elmesélte, hogy a gyülekezetükben mennyire nem érzik jól magukat. hiszen az még csak egy dolog, hogy a lelkész prédikálás közben vicceket mesél, és a kispál és a borzból idéz, de azt vallja, hogy a bibliában olvasható történeteket nem kell szó szerint venni, azok csupán mesék, legendák. sőt, kinevette évfolyamtársamat, amikor az azt mondta, a szellemvilág létezik, és ma is működik. (ő már csak tudja: egyszer saját szemével látta, ahogy egy magát gyógyítónak valló nő egy gyerek gerincét úgy táncoltatta, mintha az egy kígyó lenne. katit ezentúl rémálmok gyötörték, mindaddig, míg be nem fogadta jézust a szívébe, aki békét és szabadulást, mindenre megnyugtató választ nem hozott az életébe. neki nem nagyon kell magyarázni, hogy igenis vannak szellemiségek jó és rossz oldalon egyaránt. és működnek, ha hiszünk benne, ha nem.) a lelkész mindezeken megbotránkozott, és, mivel maga nem hisz az egészben, nem is tanít róla a gyülekezetnek.

 
megint csak megbizonyosodhatunk arról, hogy nem emberekre kell néznünk. nem a paptól, a lelkésztől, vagy a nagymamától kell várni a példát, a hitet, a tanítást. mert az maximum azt eredményezi, hogy csalódunk, (hiszen emberekben könnyű csalódnunk) és eltávolodunk a hittől. a biblia nem arról beszél, hogy egy emberre kell felnézni, aki híven tükrözi istent. ilyen nincs. mindannyian magunknak kell kapcsolatban lennünk istennel, az ima, a böjt, és a bibliaolvasás segítségével. ha úgy tetszik, mindannyian papok vagyunk. éppen annyit tudhatunk meg istenből, amennyire nyitottak vagyunk, amennyit kiolvasunk isten igéjéből. isten, mikor megkérdezték, te ki vagy, azt felelte,: „vagyok, aki vagyok”, vagyis: "vagyok, aki leszek neked". (figyelem: ez nem azt jelenti, hogy isten mindenkinek más és más, tehát kedved, tetszésed, hited szerint alakíthatod, fogadhatod el, magyarázhatod bele a magad kis elképzelését, hanem, hogy mindenki más szinten ragad le az istenismeretben.) isten minden ember előtt annyira nyitja meg magát, amennyire az a személy meg akarja őt ismerni, el akarja őt fogadni. ezért nem szabad szerintem emberekre nézni. nem az ő hitükre, tudás- és hitszintjükre kell támaszkodni. nekünk magunknak kell felfedeznünk istent.
 
 
jeremiás 17:5 „átkozott az a férfi, a ki emberben bízik és testbe helyezi erejét, az úrtól pedig eltávozott az ő szíve!”
 
jeremiás 17:7 „áldott az a férfi, a ki az úrban bízik, és a kinek bizodalma az úr”

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr441281018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

e-lisa 2009.09.02. 13:40:35

a lánynak kell a gyülekezeti vénekkel, vagy diakónusokkal, vagy ami az egyházánál van, beszélnie erről, mert az ilyen lelkész lelkére kell beszélni, négyszemközt, vagy a bizottság előtt, mert ez nem Istentől van, és a többieket is megrendítheti a hitében. imádkozzanak érte, akár imalánc, vagy imacsoport keretében. vagy kérjenek egy őszinte, lelki embert vezetőnek. és kapnak, mert miénk az ígéret:

I. Ján 5:14. És ez az a bizodalom, a melylyel ő hozzá vagyunk, hogy ha kérünk valamit az ő akarata szerint, meghallgat minket:
süti beállítások módosítása