myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.10.13. 10:25 sterretje

holy f*ck- avagy mit ér a törvény, ha nem tartják be?

csodálatos öt napot töltöttünk barátainknál dublinban. mónika és attila két éve dolgoznak írországban. ati taxizik, ismeri a várost, mint a tenyerét, vittek is minket jobbra, meg balra. a legjobb az volt, amikor móninak is szabadnapja volt, és négyesben elmentünk a tengerhez fókát etetni, meg egy söröskorsó-alakú tóhoz, amelynek a tőzegtől fekete a vize, és az oda hordott fehét homok miatt pedig tényleg úgy néz ki, mint egy nagy pohár habzó guiness (így kell írni?). a trinity college-ban láttuk írország legrégebbi hárfáját, valamint a book of kells-t, amely egy kódex az újszövetségi evangéliumokkal.

 

amikor vendéglátóink dolgoztak, önállósítottuk magunkat, és elmentünk a város botanikus kertjébe mókust etetni, meg a st. patrick katedrálisba, ahol mindenkinek volt saját kézimunkázott kispárnája a saját székecskéjén. sok érdekes dolgot hallottunk a városról, meg az emberekről. a legjobban az ország látszat-kereszténysége sokkolt. tilos az abortusz, „tehát” a nők elmennek egy másik országba, és ott gyilkolják meg a babájukat. minden ember keresztet vet, ha meglát egy templomot, de vasárnap nincsenek dugig ezek az épületek. nem szabad káromkodni, mégis, a szájuk tele van olyan mondatokkal, mint: „holy f­*ck!” vagy „f­*cking jesus!”.

 

sokat agyaltam, és rájöttem egy alapvető dolgora. hiába hoznak törvényt, vagy hiába van sok-sok tiltás az egyházban. ha az ember saját elhatározásából, saját meggyőződésből nem jut el odáig, hogy ezek szerint kellene élni, akkor minden hiábavaló. minden törvényre lehet fittyet hányni, minden vallásos tilalmat ki lehet játszani. az embereket nemigen lehet kényszeríteni semmire. így arra jutottam, hogy ez a biblia első számú törvénye, tehát, ha ezt valaki teljesíti, a többi sem talál süket fülekre, kemény szívre:

 

róma 12:2 „és ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által”

 

dublin

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr68711179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása