myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.06.23. 08:33 sterretje

hulk, avagy a hihetetlen gyűlölet

nagyon szeretem a férjemet. vannak dolgai, amit nem értek meg, de elfogadom. szeretett volna akció filmet nézni, így elmentünk a moziba azzal, hogy én megnézek a kedvéért egy filmet, aztán meg ő az enyémért egy másikat.

valamit nagyon elnézhetett, mert megvett két jegyet a hulk-ra, és csak a teremben jött rá, hogy ő a superhero-t akarta volna megnézni. de maradtunk.

a film röviden arról szól, hogy egy kutató saját magán kísérletezve véletlenül átalakult zöld szemű szörnnyé, és mindig, amint felizgatták, átalakult hatalmas rondasággá, és szétzúzott mindent és mindenkit. a félresikerült akció után elbujdosott, hogy meg ne találják, és nehogy sokszorozva őt szuperkatonákat fejlesszenek ki a világ elpusztítására.

mivel nagyon rettegtem a film közben, figyelni kezdtem. befelé és a film mélyebb értelme felé. a gyűlölet jutott eszembe. az ember egyszer csak felizgatja magát, átengedi életét a haragnak, gyűlöletnek, és zúzni kezd. először csak a belseje kezd forrni. aztán átalakul a teste. végül pusztítani kezd. a gyűlölet, ha eluralkodik, hatalmas pusztításhoz vezet. a filmben kellett egy vérátömlesztés ahhoz, hogy a főhős megszabaduljon „második énjétől”. a gyűlölettől csak vérátömlesztés árán szabadulhatunk meg. le kell csapolnunk a gyűlöletre hajlamos vérünket, és át kell ömlesztenünk vénáinkon jézusét. ellenkező esetben hajlamunk jön, eluralkodik, és egy pusztító állattá tesz minket.

a gyűlölet erejét nem szabad lenézni, semmibe venni. szétrombolhat életeket, családokat, nemzeteket. elejét kell venni a bennünk elszabaduló zöld szörnynek.

nemrég elhatároztam, hogy engedelmeskedem jézusnak, és imádkozom azokért, akiket nem nagyon szeretek, vagy úgy gondolom, hogy ők nem szeretnek engem. magam is meglepődtem: szavaim sírásba fulladtak. mert a haragos szív nem szeret imádkozni, nem szereti áldani az ellenséget. a gyűlölködő szív csak önsajnálni szeret, meg gonosz gondolatokat táplálni. a gonosz szív vérét le kell csapolni, mint hulk-ét, és át kell rajta eredeztetni jézusét.

róma 5:8-9 „az isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, krisztus érettünk meghalt. minekutána azért most megigazultunk az ő vére által, sokkal inkább

megtartatunk a harag ellen ő általa.”

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr12534592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit 2008.06.23. 12:29:39

Hú ezt jó, hogy beírtad. Egy könyvet olvasok, a címe "Közbenjáró imádság".
Ma arról olvastam, milyen nehéz megbocsátani, azoknak, akik bántottak. Hiába az az óember... A szerző hozott egy példát, hogy 20 évig hiába imádkozott v.kiért. Isten egyszer hozzászólt, hogy bocsásson meg előbb, mert csak azt az imát hallgatja meg az Úr.
Amit kötsz a földön, az a mennyben is kötve lesz! Amit pedig eloldozol...
Oldozzuk el itt a földön!

zuzm0 2008.06.26. 11:08:25

Zsoltárok 3:5 „Ha felindultok is, ne vétkezzetek! Gondolkozzatok el fekvőhelyeteken, és csillapodjatok le! (Szela.)”

zuzm0 2008.06.26. 11:09:41

Zsoltárok 3:5 „Ha felindultok is, ne vétkezzetek! Gondolkozzatok el fekvőhelyeteken, és csillapodjatok le! (Szela.)”
süti beállítások módosítása