myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.05.21. 08:46 sterretje

munkaruha

négyszáznégy napja dolgozom a csöviszállón. sokszor nem tudom, mit keresek itt, mit kezdjek itt magammal, miért "kell" itt lennem. amikor az egér belepiszkít a tejporunkba, vagy farkasszemet néz velünk a szekrényből, amikor a csövi szarházinak nevez bennünket, és azt mondja, ha nem lennének csövik, nekünk nem lenne melónk, vagy amikor a villamoson emberpisin kell átgázolnom... akkor tényleg reménytelennek látom az egészet. aztán amikor sikerül valami, valaki megköszön valamit, vagy amikor egy lábatlan bácsi bénult aggyal betelefonál, és azt kérdezi: "és ré-ré-rékának meg-megszületett már a ba-ba-babája?" ... akkor úgy érzem, megérte, megéri. annyit gazdagodtam itt, a bányában az elmúlt egy év és harminckilenc nap alatt, mint sehol másutt. semmi sincs véletlenül. minden egy jól kigondolt terv szerint zajlik. erről olvastam ma a villamoson:

"isten törődik azzal, hol vagy. ő válaszott ki téged munkahelyi környezeted számára. ő már korábban felfegyverzett téged, vagy épp most készít fel. te sem küldenéd el a gyerekedet táborba, hogy nem készítetted be a csomagját. isten sem tenné. ha magaddal viszed istent a munkahelyedre, és sértetlenül megőrzöd identitásodat, az ellenség elveszti a talajt a lába alól. ne hagyd, hogy rávegyen arra, hogy mindig csak a problémákra koncentrálj: a pletykákra, a túl nehéz feladatokra, a túl alacsony fizetésre... a veszély az, hogy ha a pilanatnyi kellemetlenségekre koncentrálsz, nem veszed észre a mögötte rejlő áldásokat. amíg te azért imádkozol, hogy isten változtassa meg a környezetedet és vegye el a stresszt, addig ő ezt mondja: "a te célod és rendeltetésed csak pillanatokra van, és bár nem csillogó papírba van csomagolva, tartalmazza mindazt, amire valaha is szükséged lehet ahhoz, hogy elérd a célodat, és dicsőséget szerezz nekem!"

(...) mint ahogy az orvosoknak be kell mosakodniuk műtét előtt, vagy ahogy a tűzoltóknak hőálló egyenruhát kell hordaniuk, bizonyos munkákhoz megfelelő öltözék szükséges. keresztényként nekünk is fel kell vennünk a munkaruhánkat. fel kell öltöznünk jellemünkben, "magunkra öltve az úr jézus krisztust". (róma 13:14). végülis mi őt képviseljük. a te szószéked a munkád! az, ahogyan viselkedsz, megmutatja, hogy mit hiszel, és, hogy kihez tartozol. emlékeztesd magad, hogy ki helyezett oda, ahol vagy. isten az igazi főnököd. isten mindig ott van a nehéz időkben, és ha megtanuljuk hívni őt, győzni fogunk."

jézus, a minden-álló munkaruha.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr53480006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása