myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.11.07. 08:20 sterretje

esélyt a hitnek!

"elkészült a világ legnagyobb felbontású fényképe, amelyen ezentúl bárki tanulmányozhatja da vinci csodálatos festményének titkait. az asztalon bort és narancsokat, júdás ingujjában pedig egy pénzes zacskót fedezhet fel a kíváncsi felhasználó. online tanulmányozható a világ egyik legtalányosabb festménye. leonardo da vinci utolsó vacsorája sok kérdést vetett fel már a da vinci kód könyv és filmváltozatának megjelenése előtt is, de azóta milliók kíváncsiak a dan brown által felvetett talányokra."

ezt tegnap olvastam a neten. igazából nem is a hír döbbent meg, hanem a tény, hogy az emberek minden sarkon rejtélyeket, összeesküvést, titkot, ferdítéseket vélnek felfedezni.

azt hiszik, jézus valami csaló volt, hogy nem is halt meg, elment ide meg oda, templomot épített, gyereket csinált. olyanokat elhisznek róla, amitől elmegy az ész. viszont azt, ami történt, meg nem hiszik el. nem hiszik el, hogy bűntelenül, őszintén, tisztán, szeretettel élt közöttünk, inkább elhiszik, hogy egy csaló volt, vagy egy bölcs, aki tanított, meghalt, és slussz.

olyan könyveknek hisznek, amelyeknek semmi valóságalapjuk nincs, a bibliának viszont nem hisznek. pedig állítom, könnyebb elhinni a biblia által leírt dolgokat, mint ezeket a kitalációkat. könnyebben megemésztem, hogy jézus apja mellett dolgozott ácsként felnőtt koráig, mint azt, hogy átutazva a fél világot, észak-angliában templomot emelt anyjának. hamarabb elhiszem, hogy egy szavára betegek gyógyultak, mint azt, hogy szemével mindenkit megbabonázott, és a gyógyulások csak szemfényvesztések voltak, a betegek nem is gyógyultak meg, csak a megbabonázott emberek látták őket szaladgálni.

hinni egy elhatározás is. elhatározom, hogy hiszek ezekben a dolgokban. megpróbálom átadni magam a hitnek, annak, hogy isten tényleg létezik, jézus élt (ez egyébként történelmileg is bizonyított). isten pedig cselekedni fog:
jakab 4:8 "közeledjetek az istenhez, és közeledni fog hozzátok. tisztítsátok meg kezeiteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg szíveiteket ti kétszívűek."
vesztenivaló semmi.

egy próbát megér.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr87220992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ricsi 2007.11.07. 17:26:47

"Mert lesz idő, amikor az egészséges tanítást nem viselik el, hanem saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük."
Ismerős?
süti beállítások módosítása