myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2011.12.17. 22:38 sterretje

advent: gyermekre várva

advent. bár a munka miatt édes drágámmal nem tudtunk igazán csenddel, nyugalommal, igeolvasással és imával ráhangolódni, mégis: a lényegét mélyen átérezzük. várni a gyermekre. a gyermek jézusra… és arra a gyermekre is, amelyet a mi szeretetünk hív életre: családunk új tagjára.

rájöttem, hogy ma miért nem sikk az advent: mostanság nem menő várni. felesleges időpocsékolásnak tűnik. postán, bankban, próbafülke előtt… várakozni idegőrlő. várni valamire, ami nincs... az pedig „duplán ciki”. kimondani azt, hogy „nincs” (csajom, pasim, szexuális életem, kocsim, ájfonom…), az felér egy szégyennel, egy lesajnálással… ez a két dolog tehát: várni, és valaminek a hiányát érezni kellemetlen, zavaró, nem trendi.
 
pedig örömforrás ez is. a várakozás. elképzelni, hogy milyen lesz. megtenni minden előkészületet. előre örülni az örömének, az elközelgő együttlétnek. hm. a várás sokszor nagyobb örömet jelent, hosszabb ideig tesz boldoggá, mint amikor már eljött a pillanat. a legtöbbször a készülődés, a várakozás izgalma jobban beivódik az emlékeinkbe, mélyebben beleég a szívünkbe, mint maga az esemény, a találkozás. az advent jelentése: várni arra, aki eljövendő. vajon jézus születésének ünnepével eljön a „másik” gyermek érkezésének a híre is?
 
róma 8:25 „amit nem látunk, azt reméljük, békességes tűréssel várjuk.”

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr553471871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a..n..i..k..ó 2011.12.18. 20:43:34

Ez gyönörű, köszönöm!

Zazálea 2011.12.20. 08:43:44

nem ide tartozik, de hová máshová írjam, hogy ma megyek a Nyugatihoz, a kis dobozkámmal. annyira féltem, hoyg lemaradtam, de a későn jövőknek is jut öröm, ez is csodás
süti beállítások módosítása