myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2010.01.12. 14:18 sterretje

fotel-kereszténység

újszövetségből vizsgázom szombaton. „kicsit” izgulok. a jelenések könyvének magyarázata a téma. az egész tananyag sokkoló (jó értelemben), de most mégis kiemelnék valamit, ami különösképpen megfogott (hiszen régóta az a gondolat él bennem, hogy igazi erővel felruházva és áldásokban az üldözött egyházak élnek, és nem a mostani kereszténység): „jézus csupán harminc évet tudott úgy leélni a földön, hogy ne érjen el a golgotáig. de szolgálatának megkezdése után csak három év telt el, és a golgota következett. vajon a mai világban a mai gyermekeit az úr mindenképpen, az ő kegyelmeségéből adódóan óvja meg az érte járó szenvedéstől? inkább talán azért nem jut számunkra szenvedés az ő nevéért, mert mi „bölcsen”, kompromisszumokra törekvően, föladva elveinket, tradícióinkat, no meg az ige kéréseit és parancsait, kikerüljük azokat az eseteket, amikor pedig vállalnunk kellene krisztus nevéért a szorongattatást és a szenvedést. nem hiszem, hogy komoly bibliaismerő és hitéletben jártas emberek meggyőződéssel vállalhatnák azt, hogy egy nép, egy nemzet, egy gyülekezet, egy egyén úgy élheti le hívő életét, hogy az úr biztosan felmenti az alól, hogy a „golgotai” útszakaszt végigjárja.”

a mestert, jézust leköpték, megverték, kigúnyolták, megölték (- majd feltámadt). mi pedig az ő követői vagyunk. miért kímélnének minket jobban?

lukács 6:40 „nem feljebb való a tanítvány az ő mesterénél”

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr861666431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

infaustus · http://infaustus.wordpress.com 2010.01.14. 21:59:06

Tetszik a Zsid 5:8, ami azt mondja, hogy a 'Fiú azokból, amiket elszenvedett, megtanulta az engedelmességet'. Kicsit átfogalmazva: megtanulta, hogy az engedelmesség szenvedéssel jár.
süti beállítások módosítása