myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2012.12.21. 11:20 sterretje

világvége afterparty jézussal

nem jött el a maják által megjósolt világvége. nem aggódtam, de kicsit bosszantott, hogy mindenki be van pánikolva, és komolyan fél attól, hogy holnap mind meghalunk. sőt, leginkább azon füstölögtem, hogy sátán mennyire félre tudja vezetni az embereket. utánajártam az eddigi téves világvége-jövendöléseknek. volt vagy egy tucat. döbbenetes.

szerintem ez is, mint minden negatív, ledermesztő gondolat, sátántól származik. ő sugallja azokat a gondolatokat, amelyek a halálba visznek („öld meg azt az embert” „öld meg magadat” „lopd el azt a csokit” „megcsalhatod az asszonyt, hisz neked is jogod van a boldogsághoz” „vége lesz a világnak, így most élvezz ki minden bűnös dolgot, következmények nélkül”).

isten még a világvégével kapcsolatban is pozitív dolgokat sugall: nem tudhatod, ugye, hogy mikor jön el… éppen ezért carpe diem, élj a mának, vagyis, éld úgy az életed, olyan hévvel, olyan fordulatszámon, mintha egy pillanat múlva véget érne. bocsáss meg, engedd el, szeresd jobban, tedd meg, öleld át… most! mert nem tudod, mikor nem lesz már rá több alkalmad.

a bibliában isten azt is megmondta, hogy aki hisz jézusban, az örökké él majd a mennyben, isten jelenlétében, ahol nem lesz könny, fájdalom és boldogtalanság. vagyis azt is megtudhatjuk tőle, hogy egy esetlegesen holnapután vagy két hét múlva bekövetkező világvége esetén sem kell félnünk… hiszen a földi nyomorúságunkat felváltja majd a felhőtlen öröm, a tökéletes boldogság.

szeretem istent. már ebben az életben is csodálatosan érzem a jelenlétét, hát mi lesz még akkor, amikor az ő fénye ragyogja be a tánctermet, és az ő szeretete részegít majd meg! csoda buli lesz!

márk 13:32-33 "arról a napról és óráról azonban senki sem tudja, mikor érkezik el, sem az angyalok a mennyben, sem a fiú, csak az atya. vigyázzatok hát, és legyetek mindig készen, mert nem tudjátok, mikor jön el az a nap és az az óra!"

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr564976062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mutyur 2013.01.01. 13:20:44

Hello!
Nagyon érdekes, amit írsz, teccikelném is, de...
Fontosnak tartom elöbb megkérdezni: miért felejtkeztél el a "nagybetük"-ről?Üdv és BUÉK!!!

sterretje · www.gportal.hu/alekszatim 2013.01.01. 18:11:59

@Mutyur: hello! buék neked is! :) köszi a kommentet. időnként próbálgatom a stílusokat, tipográfiai dolgokat, pl ékezet nélkül írtam (még angliából való visszatérésem után is megmaradt ez egy ideig), vagy egybe, vagy csupa nagybetűvel... akkor kezdtem el blogolni, amikor mindent kisbetűvel írtam, és ez, a stílus egységessége miatt, meg is maradt. gondolom, arra gondolsz, rossz a megváltó nevét kisbetűvel látni. sokan kérdezték már ezt is... én meg úgy vagyok vele, hogy amíg a szívemben csupa nagybetűvel van írva, addig mindegy, hogyan írom le egy papírra... ha a szívemben kisbetűvel van írva, akkor meg már minden mindegy. :) remélem, nem túl zagyva a magyarázat... :) minden jót neked!

Mutyur 2013.01.01. 21:39:39

@sterretje: Hello! Köszi a magyarázatot! Ha zagyva is, sok élrtelmet találok benne, és legfőképp azt, hogy te tudod, miért csinálod így.
Elmondom miért zavar a dolog: A fiatalokat ma nagyon nehéz szép és helyes magyar nyelvre nevelni. A blog egy olyan műfaj, ami viszont hat rájuk. Ezért gondolom, tanácsolnám, szeretném, ha minél több blog-szöveg helyes magyarsággal és szépen lenne megírva.
Ugyanakkor az alkotói szabadságodat nem szeretném korlátozni, a stílusodat sem megváltoztatni... csak kérni... A döntés a Te kezedben van!
Üdv!
süti beállítások módosítása