myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2010.12.06. 08:21 sterretje

aranyhaj, avagy jézus visszavár

nemrég megbíztak minket azzal, hogy gyülekezetünk fiataljaival foglalkozzunk. péntekenként így újra közösen szolgálhatunk édes drágámmal, ami nagy örömmel tölt el. nyolc „fiatalunk” tizenkét és tizenöt év közötti, és nagyon különböző karakterek. ami többükre is jellemző, az az, hogy derékig érő, gyönyörű dús hajzatot viselnek. ezért nemrég kitaláltuk, hogy elvisszük őket az aranyhaj és a nagy gubanc című walt disney filmre.

 

ez a film egy kilométer-hosszú hajkoronát viselő királylányról szól. a lányt kisbabaként rabolta el egy boszorkány, mert a gyermek haja gyógyerejű, és örök fiatalságot szerez annak, aki megérinti, de csak akkor, ha a haj a fejen van, levágva már nincs ereje. az elrabolt gyermeket a királyi pár el nem múló fájdalommal siratja, és emlékére minden évben egyszer, a kicsi szülinapján, ezernyi lampiont enged a levegőbe. telnek az évek. a kislány fiatal nővé cseperedik a magas, mindentől elzárt toronyban. amikor kezd ráébredni arra, hogy a boszorkány a saját céljaira használja fel őt, nyomozni kezd a múltja, az eredete után, így talál vissza hűségesen várakozó, reménykedő szüleihez.

 

tudom, tudom, ez egy mesefilm… semmi köze jézushoz… de a helyzet az, hogy mióta találkoztam vele, nekem minden róla szól. a mese a fejemben így egy másik szálon is futott: eredetileg isten királyi udvarában születtünk, isteni tervvel és akarattal. a sötét erő, azaz a sátán azonban elrabolt minket életünk egy pontján, hogy önző céljaira használjon fel minket. érezzük ugyan, hogy valami nincs rendjén, de annyira megszokjuk a bűnt, hogy képesek vagyunk egy életet is leélni, elzárva a boldogságtól, szabadságtól, szeretettől. időnként fel-felsejlik az égen az a csodás, meleg, gyönyörű fény, amely hívogat és a hazatérés gondolatát sugallja… aztán egyszer csak elindulunk, hogy hazatérjünk. és akkor, sok-sok kaland és bűnökkel, keserűséggel eltöltött év után végre újra belevetjük magunkat mennyei atyánk karjaiba… ő ugyanis hűségesen, fáradhatatlanul eregette lampionjait a mi sötétségünkbe, hogy egyszer elinduljunk felé, elérkezzünk hozzá.

 

ézsaiás 9:2 „a nép, a mely sötétségben jár vala, lát nagy világosságot; a kik lakoznak a halál árnyékának földében, fény ragyog fel fölöttök!”

2 komment

Címkék: tékozló


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr122496029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MűvészNő 2011.01.16. 18:53:20

Szia, Tim, most regisztráltam föl az oldaladra. Nagyon tanulságos, hogy erről az oldalról is megmutattad a filmet. Nekem eddig is nagyon tetszett a film, bár amikor elmentünk veletek hogy megnézzük a filmet, persze vicces volt, meg ilyesmi,de azért ennél mélyebbre nem nagyon ért. Most azon agyalok, hogy vajon direkt csinálják-e meg ilyenre a filmeket, vagy ez csak egy sablonfilm?

sterretje · www.gportal.hu/alekszatim 2011.01.17. 08:26:21

@MűvészNő: hát, nemtom. két lehetőség van: 1) sablonfilm, csak én látom bele minden alkotásba jézust, mivel szeretem és vele van telve a szívem (tudod, ez olyan, mint amikor szerelmes vagy, és mindenben a szépet meg a romantikát látod) 2) a szerző egy hívő ember, és direkt csinálta meg olyanra, hogy lehessen mélyebben is érteni... ;)
süti beállítások módosítása