myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2010.11.14. 19:35 sterretje

ki a szelíd?

szombaton a gyülekezetünkben részt vettem az éves lídia konferencián. az egyik imatársammal vezettük a napot, így egy kissé szorongtam is, hogy jól sikerüljön, de rengeteget épültem, és ez minden izgalmat felülmúlt.

 

a félszáz, az ország több pontjáról érkezett asszony és lány a szelíd szellemről, annak helyes értelmezéséről tanulhatott. a szelídség nem azt jelenti, hogy valaki mindent eltűr és bármit meg lehet vele tenni (például leuralni vagy bántalmazni), és nem is azt jelenti, hogy egy nő legyen ötlettelen és szótlan. a biblia számos ilyen szelíd asszonyt említ, köztük például sárát, aki hatással volt férjére, volt véleménye (és meg is mondta). mégis, követte, szerette és tisztelte férjét. szelídsége isten ajándéka volt. az ember ugyanis jól értelmezett alázatra, szelídségre, szeretetre nem képes önmagától, ezt a jellemvonást csakis istentől kaphatjuk.

 

sára (szárai) és ábrám (ábrahám=sok nép atyja) hitt istenben, aki megígérte, hogy utódokkal ajándékozza meg őket. isten új nevet is adott nekik: egy „há”-t tett mindkettejük nevébe, amely azt jelenti, „élet”. az ő életet adó leheletét adta szövetségeseibe, sárába és ábrahámba. így tesz azóta is mindenkivel, aki őt választja szövetségesül: életet lehel belénk, megváltoztat, átformál, olyan jellemvonásokkal ajándékoz meg, ami alapból nem a sajátunk. (így lehet az, hogy egy hívő emberfeletti békét érez, hogy olyan dolgokat is meg tud bocsátani, amit más nem tudna, és szelíden tud viszonyulni olyan problémákhoz, amely mást már kiborítana.)

 

1péter 3:1-4 „hasonlóképen az asszonyok engedelmeskedjenek az ő férjöknek, hogy ha némelyek nem engedelmeskednének is az ígének, feleségük magaviselete által íge nélkül is megnyeressenek; szemlélvén a ti félelemben való feddhetetlen életeteket. a kiknek ékessége ne legyen külső, hajuknak fonogatásából és aranynak felrakásából vagy öltözékek felvevéséből való; hanem a szívnek elrejtett embere, a szelíd és csendes lélek romolhatatlanságával, a mi igen becses az isten előtt.”

Szólj hozzá!

Címkék: szelíd lídia


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr682448662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása