myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2010.01.06. 11:15 sterretje

vigyél trágyát istennek!

tanulmányi szabadságon vagyok, és így négy éve először nyugodtan tudok felkészülni a vizsgáimra. a decemberben elmaradtakat is most kell pótolnom, tehát egyszerre háromra próbálom trenírozni az agyamat.  

a tegnapi pasztorálpszichológiai olvasmányélményeimből johann tauler elmés mondandóját tartottam nagyon érdekesnek (bár, remélem, a tanár nem fogja visszakérdezni, hahaha:)
 
„a ló trágyát csinál az istállóban, és bár a trágya tisztátalan és rossz szagú, mégis ugyanaz a ló ugyanazt a trágyát kiviszi a mezőre, és abból nő a nemes, szép gabona és az édes bor, melyek soha nem nőnének, ha a trágya nem lenne ott. nos, a te trágyádat, a saját hiányosságaidat, melyeket nem tudsz mellőzni, nem tudsz legyőzni, sem elhagyni, fáradtsággal és szorgalmasan hordd ki isten szeretetteli akaratának szántóföldjére, igazi, teljes lelki nyugalomban. szórd szét ezt a trágyát a nemes mezőn, és abból alázatos nyugalomban, kétségkívül nemes, örömteli gyümölcs nő ki.”
 
máté 12:33 „vagy legyetek jó fák, és teremjetek jó gyümölcsöt, vagy legyetek romlott fák, és teremjetek romlott gyümölcsöt; mert gyümölcséről ismerik meg a fát.”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr1001651105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása