myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2010.01.05. 11:35 sterretje

címzett: jézus

a karácsony -ajándékozás szempontjából is- nagyon jól sikerült. úgy érzem, mindenkinek sikerült szép, hasznos, vagy találó ajándékot vennünk, szerveznünk vagy készítenünk, és mi is csodás dolgokkal lettünk gazdagabbak. barátaink például egy izrael utikönyvvel lepték meg édes drágámat. belelapoztam, és éppen ott nyitottam ki, ahol azt írják, jeruzsálembe még manapság is ezerszámra küldenek leveleket jézusnak. „címzett: jézus, jeruzsálem, izrael”. legnagyobb megdöbbenésemre egy héttel ezután a lelkipásztor is beszélt erről: a siratófal rései is tele vannak gyömöszölve kis papírosokkal… nem tudni, hány közöttük az istennek címzett kérés, és hány a bűnvallás, a bocsánatért való esedezés, az elhatározás: csak veled, uram...

szerintem az ember alapvetően hinni akar. a szíve legmélyén tudja, hogy kell lennie „ott fenn” valakinek, aki lenéz rá, aki törődik vele, akit lehet szeretni, vagy akire lehet haragudni, akit nehéz megismerni, de valahogy mégis meg kellene… sokan tapogatóznak irányába, levelet írnak neki, és vagy igaz hitre lelnek, vagy, -ha isten nem a számukra megfelelő kérést teljesíti a nekik megfelelő időben- végképp elfordulnak tőle. sokszor pedig nem is a kérések teljesítésénél kezdi isten a kapcsolatteremtést. nem a kérésre, inkább arra kezd el válaszolni, ha valaki a bűneit tárja fel előtte. ha valaki – szíve mélyén hitetlenséggel, gőggel vagy arroganciával- kér (követel?) valamit istentől, szinte azt várva, hogy úgysem következik az be, ne is számítson válaszra. aki viszont a megbánás tollával, és könnyeinek tintájával ír neki őszinte sorokat, és a bocsánatkérés bélyegét ragasztja fel rá, rövidesen biztos választ kap.
 
jóel 2:13 „és szíveteket szaggassátok meg, ne ruháitokat; úgy térjetek meg az úrhoz, a ti istenetekhez; mert könyörülő és irgalmas ő, késedelmes a haragra és nagy kegyelmű, és bánkódik a gonosz miatt.”

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr831648054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit70 · http://janos738.blogspot.com/ 2010.01.05. 13:11:10

Nemrég átlapoztam régi naplómat, és a következőt olvastam:1994.02. 21. Istenem az égben! Ha hallod, amit kérek teljesíthetnéd! Biztos nem én vagyok az egyetlen, aki ilyeneket kér Tőled: békét, nyugalmat, szeretetet. Kérlek váltsd valóra.
Judit
1994 03. 26. Találkoztam egy Adventistával. Tisztelem ezeket az embereket, mert tudják honnan jönnek és hova tartanak. Jó nekik.

A következő bejegyzés csak a szívemben van: 2004 október körül:
Van Isten! Élő! Megtértem Hozzá!
süti beállítások módosítása