myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.11.18. 07:17 sterretje

a második parancsolat

egyik ismerősöm rendszeresen „lefáraszt” idétlen ötleteivel. keresztény szexshopot meg vizespóló versenyt szervez agyban, és jókat röhög elképesztő ötletein. én is csak mosolygok rajta, de közben gondolkodásra is késztet.

 

vajon hol a határ? mivel lehet még istent dícsérni, és mi az, ami már „neki is sok” lehet, amikor már inkább szentségtörés az, amit az ember művel, és nem isten „ünneplése”? a 2mózes 20:7 így ír: „az úrnak a te istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja az úr büntetés nélkül, a ki az ő nevét hiába felveszi.” tehát biztos van olyan cselekedet, amely nem kedves előtte, hiába hangoztatják közben az ő nevét. nem valószínű, hogy egy keresztény szexshop, vagy dohánybolt kifejezetten jó eszköz lenne arra, hogy az istenbe vetett hitet hirdesse. a „keresztény lambada” is valószerűtlen, hiszen a monogám kapcsolatokat kérő istent nem lehet egy kvázi szeretkezésnek tetsző, erotikától fűtött tánccal dicsőíteni. a keresztény diszkó, ordibálás, káromkodás („az anyád szentséges úristenét!” – ugyanúgy káromlás, mint a „b…..meg”), a keresztény karate, pókerbajnokság vagy divatbemutató sem „találhat célba”.

 

fontos, hogy az embereknek istenről beszéljünk. lényeges, hogy mindezt sokszínűen tegyük, mert nem tudhatjuk, kit mi szólít meg, és visz közel jézushoz, a hithez: egy dal, egy adományosztás, egy kirándulás, egy sportdélután… vannak azonban olyan eszközök, amelyek erre egyszerűen nem alkalmasak. mert téves képet adnak a tiszta, őszinte, függőségektől mentes, szeretettel teli istenről. jobb ezeket kerülni.

 

példabeszédek 14:12 „van olyan út, mely helyesnek látszik az ember előtt, és vége a halálra menő út.”

 

jakab 1:26 „ha valaki istentisztelőnek látszik köztetek, de nem zabolázza meg nyelvét, sőt megcsalja a maga szívét, annak az istentisztelete hiábavaló.”

 

1thesszalonika 5:22 „mindentől, a mi gonosznak látszik, őrizkedjetek!”

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr571533555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelsey 2009.11.18. 10:23:37

hm.

őszintén szólva - a póker magában gonosz? a diszkó gonosz?

van "alkalmas" eszköz? őszintén szólva sok olyan "keresztény" alkalmon is voltam, ami aztán végképp nem volt "alkalmas". viszont hirdettem igét már ismerősnek sörözőben.

nyilvánvaló, hogy a kedves közös ismerősünk viccel, de a másik amit külön kell választani szerintem az a "keresztény szubkultúra" meg Isten neve.

ha a Keresztények Krisztusiak lennének... és nem csak "keresztények"... máshogy nézne ki a dolog.

"ne mondd tisztátalannak amit én megtisztítottam"?

kelsey 2009.11.18. 10:26:28

Luther írta:

Do not suppose that abuses are eliminated by destroying the object which is abused. Men can go wrong with wine and women. Shall we then prohibit and abolish women? The sun, the moon, and the stars have been worshiped. Shall we then pluck them out of the sky?
süti beállítások módosítása