myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.04.16. 10:33 sterretje

egy hír endre fészbúkjáról

imádkozni olyan, mintha egy baráttal beszélnénk

 

az aarhus-i egyetem dán tudósai mágneses rezonanciavizsgálatnak vetettek alá húsz keresztény hívő tesztalanyt. azt vizsgálták, hogy az agyi aktivitásuk hogyan változik egyes helyzetekben, beleértve az imádságot.

a kísérletben résztvevők szinte tökéletesen azonos agyi jeleket mutattak akkor, amikor a miatyánkot mondták el, és amikor egy gyerekmondókát: az agynak azok a területei mutattak aktivitást, amik jellemzően monoton, sok ismétlésre alapuló szellemi feladatoknál lépnek munkába.

a következő kísérletben arra kérték a tesztalanyokat, hogy a saját személyes imájukat mondják el, „beszélgessenek istennel", illetve a mikulás felé sorolják el a karácsonyi kívánságaikat. itt, várható módon, azok az agyi területek aktivizálódtak, amelyek a személyes motivációkért felelősek. a legnagyobb különbség az volt, ahogy az agy elülső területei (prefrontal cortex) csak az imádságnál mutattak aktivitást. az ima alatt az alanyok agya pontosan úgy viselkedett, mint amikor egy barátjukkal beszélgetnek, a mikulásnál azonban azok a részek, amelyek a beszélgetőpartner megszemélyesítéséért felelősek, inaktívak maradtak, pontosan úgy, mint például amikor egy számítógépes játékkal lép interakcióba az ember.

„a kísérletünkkel nem isten létezésére próbáltunk bizonyítékot találni, csupán azt mutattuk meg, hogy a hívők valóban hisznek a létezésében", mondta el a new scientistnek uffe schjødt, a kutatást vezető professzor.


jób 19:25 „mert én tudom, hogy az én megváltóm él”

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr471068197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a.u.r.o.r.a 2009.04.17. 17:27:36

Szia Timi!
Szeretnék mindent megköszönni!végigolvastam a blogodat,egy csomó bejegyzést többször is.Minden nap erőt adsz!Hálával tartozom,sok mindenen segítettek átlendülni a szavaid és remélem,hogy ez a jövőben is így marad,ezután lesz csak igazán szükségem rá!Isten áldása kísérjen!
anikó
süti beállítások módosítása