myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.11.27. 08:51 sterretje

horton

próbálom megtalálni a megfelelő arányt a házasélet, a cipősdoboz akció, a teológián esedékes vizsgaidőszak, a lektorálandó lelki füzet, az ének óra, a házaskör és egyéb elfoglaltságok között. nem nagyon akar sikerülni, és ennek édes drágám issza meg a levét. így, amikor egyik este azt mondta, nézzünk meg egy dvd-t, igent mondtam, bár előre tudtam, hogy ez másnap éjjel hány óra plusz ébrenlétet jelent majd. (jó vagyok, vagy jó vagyok? eheh.)


de nem bántam meg, mert így összebújva nézhettem meg vele egy aranyos kis filmet, a hortont. ez egy, a dzsungellakók körében népszerű elefántról szól, aki talál egy szöszt. ráteszi egy virágra, és megdöbbenve hallja, hogy a szöszön beszélnek, azon élet van. a szösz lakói közül csak a polgármester fedezi fel a naaagy beszélő elefántot. jó kapcsolat alakul ki közöttük (egy csövön át kommunikálnak, egymást nem látják fizikálisan), és az elefánt elmond mindent, hogy az ő egész országuk csupán egy szösz. a polgármester arra kéri, mentse meg őket. az elefánt pedig megtesz mindent, hogy biztonságba helyezze a szöszlakókat. a dzsungellakók azt hiszik, horton megbuggyant, és hadjáratot indítanak ellene és a virág elpusztításáért. ebben a kenguru a fő hangadó (de vajon mit keres egy kenguru a dzsungelben?). végül már majdnem kivégzik az elefántot virágostul, mikor a kenguru zsebibabája meghallja a hangot a szöszről, és így megmenekül szöszország, meg az elefánt is.


nagyon elgondolkodtunk a film után, és rájöttünk, hogy nem minden mozzanatában, de ez a mese nagyon hasonlít a mi világunkra is. a hatalmas isten mindent megtesz, hogy megóvja szöszországunkat. hisz bennünk, kész önfeláldozásra is értünk. a sátán ellenében dolgozik, aki mindent elkövet, hogy elpustítson minket, békénket, életünket, világunkat-virágunkat… a végén azonban jön valaki, aki meghallja a hívó szót, és megment minket. nem kellene mindent a hívő-szemüvegen keresztül néznem. vagy igen? jó felfedezni még egy egyszerű mesefilmben is az isteni erőt, megmentő kegyelmet, a jó és a rossz állandó, világosan látható küzdelmét.

 

zsoltárok 105:4 „kívánjátok az urat és az ő erejét; keressétek az ő orczáját szüntelen.”

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr96790820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilelijah 2010.12.11. 18:38:48

Van egy Merényi Zoltán nevű pásztor, aki a honlapján egy csomó filmet "néz" keresztény szemmel. Egész jó meglátásai vannak (neki is).
süti beállítások módosítása