myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.11.13. 15:46 sterretje

mennyei nyelv

sokszor annyira félreértem az embereket, vagy ők engem, hogy csak ámulok és bámulok, hogy na, ezt a mondatot meg hogyan lehetett ennyire "benézni"?! asszem, wittgenstein foglalkozott azzal, hogy mennyire nem tudjuk nyelvi eszközeinkkel kifejezni a valóságot. igaza volt. ehhez még hozzá kell venni, hogy mindenki más képzettséggel, szókészlettel rendelkezik, más a stílusa, úgyhogy nem is tudom, végül is miért csodálkozom, hogy ennyire nem „egy nyelvet beszélünk”?

 

kíváncsi vagyok, hogy isten, akinek mindenre a legjobb megoldása van, hogyan fogja biztosítani a mennyben a félreértésektől mentes, harmonikus kommunikációt. milyen lesz a mennyben egy beszélgetés? szerintem, ha „a” találkozik „b”-vel, akkor rögtön tudni fogja, hogy a másik milyen szavakat használ, milyen lelkiállapotban van, és, hogy hogyan szóljon hozzá. míg „b” ugyanezt fogja tudni produkálni „a”-val szemben, tehát mindenkivel személyre szabottan fogunk tudni kommunikálni, nem a saját hátterünk, valóságunk alapján, hanem a másiké alapján. valahogy tudni fogunk a másikról mindent, és ennek megfelelően fogunk hozzá szólni. lehet, hogy rosszul gondolom. de valahogy vigasztalást jelent az, hogy egyszer lesz majd (kell lennie!) valami egyszerű, szép, kifejező, félreérthetetlen formája a beszélgetésnek, és minden egyes társalgás maga lesz a gyönyörűség.

 

valahogy így fog működni:

 

zsoltárok 139:4 „mikor még nyelvemen sincs a szó, immár egészen érted azt uram!”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr34767272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása