myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.06.18. 08:32 sterretje

cigisdoboz és döntés

hazafelé a gusztustalanulkoszos harminchetesre várva azon tűnődöm, mit el nem mond egy környék, egy utca, egy villamosmegálló az ott élő emberekről. a gyerekek a töltés tetejéről dobálják az öklömnyi köveket a villamos felé, a kiégetett, leszakított szeméttároló nem tegnap volt ürítve... cigisdobozok hegye a földön.

ez is milyen fura. ráírják a cigisdobozra, hogy a dohányzás öl. meg, hogy károsítja a tüdőt. meddőséget okoz. lassítja a spermákat. csak azt nem értem, miért kell ezt ráírni. aki rászokott, az kevés kivétellel nem tud leszokni róla. aki meg nem dohányzik, valószínűleg nem azért nem teszi ezt, mert félti a méhét/spermáját.

amúgy is késő bánat már... miért írják rá, hogy beteggé tesz? hiszen manapság ki védi, óvja, félti az istentől kapott, harmonikus, egészséges testét? vagy mit számít, hogy ráírják, meddőséget okoz? cigiző, drogozó kismamák lebzselnek körülöttünk, a megszületett gyerekek meg úgy nőnek, mint a lapulevél (ellenőrzetlenül, vadul), és nem úgy, mint a bonsai (védve, őrizve, figyelve). lassítja a spermát? az emberek azt sem tudják, hogyan működik a szervezetük, az ember szaporodásáról meg csak annyit tudnak, amennyit a pornó látni enged... olyanokra figyelmeztet a cigisdoboz, amely rég nem érték már az emberek szemében. először elaltatták bennünk az értékek iránti vágyat, aztán meg ráírják a cigire, hogy jajj, mi lesz.

a sátán nagy hitető. sok gonoszságra rábír, és mikor már a foglya vagy, azt mondja, huhh, ez nem használ neked, barátom, de neked már úgyis mindegy...

minden dolgot meg kell hát vizsgálni, mielőtt döntünk. mert a világ kettes számrendszeren alapszik. vagy igen, vagy nem. vagy dohányzol, vagy nem. vagy házasságot kötsz, vagy nem. vagy vállalsz gyereket, vagy nem. vagy hiszel jézusban, vagy nem.

róma 12:2 "ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy

megvizsgáljátok, mi az istennek jó, kedves és tökéletes akarata."

9 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr23526621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szazo 2008.06.18. 09:29:20

na :) Látom eléggé kiborultál. Felesleges ezeken gondolkozni, és másokat terhelni a gondolatokkal. Inkább imádkozzunk ezekért az emberekért, hidd el, hogy jobban érezzük magunkat utánna. Meglepő volt pont tőled "világi" szavakat ilyen töményen olvasni, hisz pont te írtad korábban, hogy ezeket ki szeretnéd zárni az életedből. Tudom, igen nagy erőfeszítés, és sajnos nekem is vannak "kirohanásaim" még. :(
Én megtérésem előtt nem erősen, de dohányoztam. A cigarettát úgy raktam le megtérésem után néhány nappal, hogy egyik napról a másikra (tulajdonképp le se akartam szokni, csak nem kívántam többé).

Úgyhogy II Korintus 1:10
"A ki ilyen nagy halálból megszabadított és szabadít minket: a kiben reménykedünk, hogy ezután is meg fog szabadítani;"

ámen

sterretje · www.gportal.hu/alekszatim 2008.06.18. 10:34:23

de jó! én a káromkodással voltam így. korábban minden áron le akartam szokni, nem ment, megtérésem után meg valaki mutatott két igét, és elgondolkodtam, és a lényeg, h augusztusban lesz két éve, h a szám is "megtisztult". :)

szazo 2008.06.18. 10:42:24

Már "csak" dühömben hagyja el 1-1 káromkodás a számat. Észrevetted, hogy nagyon sokat számít a szellemi háttér is? Pl. rossz szellemiséget tükröző emberek között gyakrabban leszek ideges, vagy hamarabb hagyja el trágár szó a számat. Ezellen is véd a szellem kardja, csak még nem találtam meg a megfelelőt. Szóval... megosztanád az igéket velünk? :)

sterretje · www.gportal.hu/alekszatim 2008.06.18. 11:48:34

máté 12:34 „mert a szívnek teljességéből szól a száj.” (ami a szívedben, az jön ki a szádon. vagyis: ha káromkodsz, mocsokkal teli a szíved? engem ez nagyon megérintett)

jakab 3:10-11 „ugyanabból a szájból jő ki áldás és átok. atyámfiai, nem kellene ezeknek így lenni! vajon a forrás ugyan abból a nyílásból csörgedeztet-é édest és keserűt?” (ugyanaz a száj egyszer azt mondja, az úré vagyok, aztán meg szid mindent, ami csak él és mozog? ez tényleg nem illik össze, gondoltam magamban…)

ennyi nagyjából. isten egyébként nagy segítséget ad, ha elhatározod, és kimondod, hogy te az ő követője akarsz lenni. szerintem a te példád is kiváló erre. letetted a cigit. a legjobb módszerrel. ;)

szazo 2008.06.18. 13:41:18

Fantasztikus, hogy kb fél órája (még nem olvastam a hozzászólásod) pont eszembejutott a "szívnek teljességéből szól a száj". Ugyanis elhaladtam két ember mellett, akiknek minden 2. kötőszava gondolhatod mi volt. Belegondoltam (hogy ha nem is ennyire, de) én is ugyanezt csináltam.

És ehhez mit szólsz? Jak.3:2
"Ha valaki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember, képes az egész testét is megzabolázni."

Én erre (is) vágyom :)

sterretje · www.gportal.hu/alekszatim 2008.06.18. 14:01:46

én is vágyom rá, de esélytelen... ha mást nem, magamat alázom, mondok ki magamra átkokat vagy lenézést. pedig ez is bűn, le kellene szoknom erről. mert akkor, ha magamat utálom, hogyan teljesíthetném a "szeresd felebarátoat, mint önmagadat" parancsát? :(

szazo 2008.06.18. 14:36:28

Kimondtad azt, hogy "esélytelen". No, de mit tanít a Szent Szellem? :)

Máté 10:27
" Az embereknél lehetetlen, de nem az Istennél; mert az Istennél minden lehetséges."

Saját erődből persze nem leszel rá képes, csak a Szellem ereje által. Ha beköltözött a szívedbe, ha tudsz nyelveken imádkozni, ha hallassz tőle hangokat, ha elfogadod a vezetését, akkor többet az a szó, hogy "esélytelen" nem hagyja el úgy a szádat, hogy utánna bocsánatot ne kérnél az Úrtól. ;-) Persze ettől még én is sokszor mondom ilyet. :(

Egy testvérnő mondta, hogy ha haragszol valakire, nem baj. Csak bocsájts meg neki, először szájjal (még akkor is, ha először nem szívből teszed). Utánna a szíveddel is meg tudsz...
Milyen igaz. Épp a kedvesemmel éltünk át egy kisebb "krízist" a napokban, és kimondva megbocsájtottunk egymásnak, de pár óráig hidegek voltunk egymás felé. Néhány óra múlva pedig mintha semmi se történt volna... ez szerintem egy világi kapcsolatban nem így működik. Ehhez Jézus kell, a 3. kötél. :) Ha a kettőnk közötti szál el is kezd szakadni, akkor jön Jézus, és egybetart minket. Annyiszor átéltem már ezt, és annyira hálás vagyok érte! :)

Judit 2008.06.24. 14:23:59

Azért azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a változást nekünk is akarnunk kell. Az másik elfogadásával voltak problémáim, mikor ezt olvastam Csia L. fordításában:Róma 14:13 Tovább tehát ne ítélgessük egymást, hanem ANNÁL A DÖNTÉSNÉL MARADJATOK MEG INKÁBB, HOGY ÜTKÖZÉST, VAGY KELEPCÉT A MÁSIK TESTVÉR ELÉ NEM FOGTOK VETNI!

Lonni 2008.06.28. 23:22:47

Nekem rről a párbezsédről szintén egy gyönyörú és számomra bátorító igeidézet jutott ezsembe, amit Csia fordításban értettem meg igazán. "Kizárólagossággal kíván benneteket a Szelelm, amit (Isten) belétek ültetett." (A Károli fordítás elég nehezen érthető vagy félreértehető: "Írigységre kívánkozik bennetek a Lélek" Jakab 4. részből)
süti beállítások módosítása