myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.05.13. 11:57 sterretje

álmodozások kora

a villamoson mostanában a „mai ige” című kis füzetet olvasgatom, így használom ki az utazás idejét az istennel való kommunikációra. az aznapi mellett mindig elolvasom a következő napi részt is.

május 14-re ez szól: „törekedj annak az álomnak a megvalósítására, melyet istentől kaptál, nem számít, milyen messzire mutató, mert az álmok olyanok, mint a gyermekeink: belőlünk sarjadnak. ők a jelenünk öröme és a jövőnk reménysége. védjük őket. tápláljuk őket. bátorítjuk őket a növekedésben, tehát amíg vannak álmaink, nem leszünk öregek. most az istentől kapott álmokról van szó, nem az önző ambíciókról! istennek van egy álma számodra, és ha keresed őt, ki fogja jelenteni azt neked.

de amikor ez megtörténik, ne feledkezz el három dologról:

1) az álmok sajátosak, nem általánosak; személyesek, nem nyilvánosak. isten nem fogja másnak adni a te álmodat, ő azt neked adja. megerősítheti azt mások által, de neked fogja kijelenteni. amikor ezt teszi, ne oszd meg nem megfelelő emberekkel, különben megsérülsz.

2) az álmok általában túl vannak a valószínűség tartományán. az álmaid valószínűleg negatív véleményeket fognak kiváltani a racionális emberekből. de ne feledd, ez csak az ő véleményük, istennel minden lehetséges.

3) az álmok különböztetik meg a győzteseket a vesztesektől. az álmodók mindig kisebbségben vannak. azok, akik látásban járnak, mindig többen lesznek, mint akik hitben. kövesd istentől kapott álmodat!”

1 mózes 37:5 „és álmot álmodék józsef és elbeszélé az ő bátyjainak: és azok annál inkább gyűlölik vala őt.”

 

2 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr95466243

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvi 2008.05.29. 09:17:01

Köszi. Már kezdtem elfelejteni.

lilelijah 2010.11.15. 11:37:45

Egy olyan Istentiszteleten, ami az adott évben az első volt, ezt mondta a pásztorunk: "Gondolkodjatok el, mi az a LEHETETLENNEK TŰNŐ dolog, amiért idén imádkoznod kell." :)
süti beállítások módosítása