myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.03.06. 09:23 sterretje

luther-mozi

megnéztük a luther című filmet édes drágámmal. alapjában véve nem estem hanyatt az ábrázolásmódtól, a film megoldásaitól, betudtam egy "alapműnek", amely a kereszténység újjászületésének korszakáról, a reformációról szól.
vannak azonban mondatok, amelyek nagyon megragadtak bennem. luther mondja a népnek: az isten jobb annál, mintsem, hogy a pénzeteket akarja, és mindenkit aszerint ítéljen el vagy mentsen meg, hogy kinek mennyi pénze van!

elmagyarázta a népnek az igazságot: isten nem egy gonosz, cseles, büntető, kíméletlen isten. jóságos isten, aki annyira szeret mindenkit, hogy még egyetlen fiát is ingyen odaadta az emberekért "hogy aki hisz őbenne, örök élete legyen, és el ne vesszen". az emberek elé egy teljesen új nézőpont tárult: van kegyelem, van megbocsátás, ráadásul ingyen. mindegy, mennyi szentképet veszel, nem lényeg, milyen gazdag vagy. egy a lényeg: hogy hidd el, jézus a bűnöd bocsánatáért jött el, ha ezt hiszed és vallod, megmenekülsz. nincs purgatórium, nincs olyan, hogy halálod után még száz évet ülsz valami tüzes helyen. nincs ilyen. az életedben elfogadhatod jézust, ha nem teszed meg halálod előtt egy pillanattal, akkor annyi, vége. a halál a legutolsó kegyelmi pillanat, addig dönthetsz, utána nem. utána már csak azt várhatod, hogy eljöjjön jézus, és megítéljen. ha ismered őt, ő is fel fog ismerni, ha nem fogadtad el őt, ő is megtagad, ahogy te tetted egész életedben.

a film nézése közben azon gondolkodtam, mennyiben mások a mai emberek, mint az akkor élők? "nem volt internet, meg autó, meg drága nyaralás, nem volt kísértés sem, tehát, nekik könnyebb volt tisztának maradni." -mondogatják. miért lett volna könnyebb? ugyanazok a kísértések megvoltak akkor is: cédák az utcán, egy jobb ház reménye, a pénz bűvölete, kábítószer, pia... szóval, szerintem nem nehezebb a ma emberének tisztának maradnia. akkor is minden ugyanolyan volt, maximum a díszlet különbözött. éppen ezért azt mondani, hogy a biblia, isten kérései ma már kivitelezhetetlenek: badarság. épp olyan nehéz/könnyű/lehetséges megtartani isten kéréseit, mint akkor.

hívd segítségül nevét, és megmenekülsz...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr43367870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása