myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.12.10. 00:20 sterretje

múzeumok napja

szombaton reggel iskolába mentem. vagyis egyenesen az iparművészeti múzeumba, mert ott tartotta meg kálmán bátyám az órát. a habán kerámiákat tekintettük meg, az előadás is róluk szólt. tkp. ők a baptisták elődei, egy üldözött népcsoport, akik jézus követését tartották a legfontosabbnak. kiváló ácsok, orvosok, fazekasok voltak (üldöztetésüket megfestették a kerámiákon), és hithű emberek lévén nagyon megbízhatóak, szorgalmasak is. annak ellenére tartották meg a hitet, hogy üldözték őket országról országra, sokukat máglyára küldték, vagy székre kötözve a folyóba dobták. (azt vallották ugyanis, hogy nem gyerekeket kell keresztelni, mert az nem ér semmit, sőt, káromolja istent, hanem, felnőtteket, ha hisznek, és megvallják jézust, kell bemeríteni vízbe. ezért volt, hogy legtöbbjüket vízbe fojtották.) kálmán bátyám előadását egy pisszenés nélkül hallgatta végig a már nem mai gyerekekből álló osztályunk.
 
aztán értem jött édes drágám, együtt ebédeltünk, és elmentünk a szépművészetibe, megnézni a hundertwasser kiállítást. előtte-közben hatalmas telefoninvázió cipősdoboz-ügyben, de lenyomtam… :)
 
elsején voltunk bécsben, ott nagyon megtetszett nekünk a hundertwasser ház, így elmentünk az itteni kiállításra is. nem gondolnám, hogy ez a festő különösképpen keresztény lett volna, mégis, a nézetei egyediek, és számomra megfontolandóak. vallotta az „ablak jogot”, magyarán, hogy mindenkinek joga van a saját ablakát egyedire tervezni, és még annyi falfelületet, amennyit a keze onnan beér, magyarán, még vagy egy húsz centit az ablaka körül.
 
nem arra bíztat, hogy szürkülj el. hanem, hogy fejezd ki magad, mutasd meg, te mit tartasz lényegesnek a világból. sok ember sok mindent tapasztal, és szerinte(m is) ez azért van, hogy mindent megosszunk egymással. szerinte a bélyegek fontos tárgyak: összekötnek két embert, sokat utaznak, értékük van, így oda kell rá figyelnünk. jópofa bélyegeket tervezett. mindent színesnek látott, kreatív volt. szerintem ezek jó tulajdonságok. egyszer egy evangelista azt mondta, nincs rosszabb, mint egy félszívű keresztény. vagy légy elkötelezett, vagy ne légy egyáltalán keresztény. ha elkötelezett vagy, kötelességed megmutatni másoknak a „színeidet”, a tapasztalataidat, azokat az ajándékokat, melyeket istentől kaptál.
 
isten-féle „ablak jog”: tervezd meg szellemi ablakodat, és
 
nyiss.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr2258583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása