myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.11.19. 22:35 sterretje

(m)ilyeneké a mennyek országa?

„haggyadmáabba” –ordította a nő a tizennégyes villamoson, és lerángatta alexet, a kisfiát. annyi bűne volt a kissrácnak, hogy meg akarta nézni, hogy működik a villamos. odatapadt a villamosvezető kuckójának ablakához, sőt még be is kiabált oda: „bácsikám, megnézhetem, hogy vezeted? ezt nem kell kormányozni, bácsikám?”
 
a gyerekekben olyan hit, kíváncsiság, szeretet, őszinteség, és mindenből a legjobb, legmélyebb van, hogy (majdnem) nem csodálkozom, hogy a sátán mindent megtesz, hogy megöregítse, megkomolyítsa, kifossza őket érzelmileg-testileg-lelkileg. jézus azt mondta, engedjétek hozzám jönni a gyermekeket, mert ilyeneké a mennyek országa. az olyanoké, akik optimisták, nem feltételeznek galádságot, mesterkéltséget, nem játsszanak játszmákat, elhiszik, amit mondanak nekik. a sátán azért akarja kicsinálni a gyerekeket, hogy még kevésbé legyenek fogékonyak a jóra, isten csodáira, a szellemi világ(osság)ra.
 
este egyedül főzőcskéztem, szólt a tévé, pedig utálom. belenéztem ebbe a győzikébe, te, ez valami kriminális. a kisgyerek sírva rugdalta az ajtót, amely mögött a szülők cibálták egymást. a gyerek iskolás korú, de artikulálatlanul beszél, állati szinten eszik, és finoman fogalmazva is primitív. pedig ajándékként kapták egykor a szülők. istentől, pont azért, hogy láthassák felnőni, mint isten minket, érezhessenek felelősséget, aggodalmat, jellemformáló erejük jelentőségét, akár csak isten érez velünk kapcsolatban… szóval isten a gyermekben ajándékot adott nekünk, amivel élni, és nem visszaélni kell. figyelni kell rájuk. már csak azért is, mert éleslátásukkal, rejtélyes látásmódjukkal és érzelemvilágukkal fejleszthetnek minket.
 
gyerekember nem vén ember. még (?)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr41234970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása