myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.11.16. 10:38 sterretje

értelmes ateisták, hülye keresztények?



ezt a videot érdemes megnézni.
sajnos angolul van, de azért összefoglalom a lényeget:

egy értelmes férfihang összefoglalja, hogyí a hit racionálisan nem értelmezhető, például, isten miért nem hallgatja meg az amputáltakat, és, ha gyógyulnak meg rákosok isten csodája által, akkor vajon miért nem gyógyulnak meg amputáltak? miért van éhezés a földön? miért válnak el a keresztények ugyanakkora számban, mint a nem-keresztények? ha jézus tett csodákat, akkor annak miért nincsenek bizonyítékai? (nincsenek?)
isten miért kéri az emberektől, hogy egyék jézus testét, és igyák jézus vérét? (ez barbarizmus szerinte, csak egy pogány szokás). ép ésszel nem bizonyítható, hogy isten porból teremtette az embert, tehát ha a kedves videonéző egy okos, egyetemet, főiskolát végzett ember, akkor be kell látnia, hogy ez az egész a képzelet szüleménye. logikusan végiggondolva tehát isten a képzelet szülötte. és ha nem akarunk hülyének kinézni, akkor nem is hiszünk benne.

azért sajnálom ezt az embert. mert ha igaz, hogy isten nincs, és nem hallgatja meg az imát, akkor hgyan lehetséges, hogy egy meddő nő imádkozik, és most a hatodik gyerekét várja? hogy lehet, hogy házasságok gyógyulnak meg, töltődnek fel szeretettel, ima által? rabok térnek "jó útra" a börtönben (amely környezet, ugye, nem éppen kedvez a jó útra téréshez). ha nincs isten, akkor hogyan lettünk? a fizika szabálya szerint (tehát egy racionális gondolkodásmódot követve) a semmiből nem lesz semmi. kell két anyag, hogy az egyikből legyen valami más, az egyik hat a másikra. ha nincs isten, akkor mi hogyan lettünk? a semmiből?

ésatöbbi, ésatöbbi, hogy a saját tapasztalataimról meg már szót sem ejtek.

lehet, hogy egyesek szerint hülye vagyok?

lehet. de jó nagyon. ;)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr19230915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása