myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.11.04. 21:23 sterretje

béke/harcos?

vasárnap délután elmentünk édes drágámmal a veresegyházi baptista gyülekezetbe. el voltam varázsolva. volt ott egy éppen gyászoló, nem hívő család, és a pásztor, ezt tudva, gyakorlatilag nekik intézte az aznapi üzenetet. a békéről volt szó.
sok hitetlen csodálkozik a hívők rendíthetetlen erejében, békéjében, amit istenben találtak meg. megtérésem után határtalan béke költözött a szívembe: hiszen isten azt mondta, ellenségeimet egy napon lábam zsámolyává teszi, nekem nem kell tehát a bosszún törnöm a fejem. sőt azt is mondta, hogy ha egy lépést teszek felé, ő is közeledni fog felém, szóval ezen sem kell aggódnom. no és arról már nem is beszélve, hogy a madarakról is gondoskodik, nem kell nekik vetni-aratni, mégis van nekik mit enni, mi pedig drágábbak vagyunk a madaraknál, szóval mirólunk is gondoskodik. ebben megnyugodtam, tehát béke van. nagy.
 
a pásztor elmondta, hogy a világon az elmúlt kétezer évben nem volt összesen ötven év béke a világon. valahol mindig dúlt a háború, valahol mindig ellenségeskedés volt, vér folyt, és gyűlölet pusztított. békeszerződések ezreit kötötték meg, amelyet minden esetben meg is szegtek. az embereknek szüksége van a békére, mert az igenli az életet. a háború (=”fű alatti” gyűlölet, vérontás, pártok közötti vita, utcai összecsapás, uszítás) életellenes, a halálba (testi és szellemi pusztulásba) vezet.
 
jézus ezt mondta a jános 14: 27-ben: „békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja”
 
nem múlandó békét ad, amit az emberek kötnek, amely törékeny és amelyet egy kisebb hiba, nézeteltérés újra pusztító gyűlölettel vált fel. jézus isteni békét kínál fel. és aki ezt elfogadja, mindent kibír, mindent elvisel -békével. egyszer hallottam egy asszonyt: éppen ötéves lányát temette. rákos volt a kisgyerek. a nő megköszönte istennek, hogy volt ez a gyereke, ez az ajándéka öt évig. nem vádolt, nem átkozódott. megköszönt. és abban is biztos vagyok, hogy a haláltáborokból kivánszorgó túlélők nagy részét is az isteni béke vezette, és jézus ereje volt lábaikban.
máté 5:9 „boldogok a békességre igyekezők: mert ők az isten fiainak mondatnak.”
jakab 3: 17 „a felülről való bölcsesség pedig először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedelmes, irgalmassággal és jó gyümölcsökkel teljes, nem kételkedő és nem képmutató.”
a béke veled van. ha akarod.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr25218490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása