myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.08.27. 09:27 sterretje

egyiken be, másikon ki...

jegyesoktatásra járunk. nagyon szeretem. a jegyesoktatást is. :) nemrég arról beszéltünk, hogy egy jegyes- vagy házaspárnak nem szabad egymást kibeszélni mások előtt. meg, hogy ne hallgassunk meg a társunkról negatív, lenéző, megszégyenítő megnyilvánulásokat. ne hangoztassuk, hogy mi sem értünk együtt férjünkkel az adott témában, hanem álljunk mellette egyértelműen és kitartóan.

ez jó, ez tetszik. mindig is az volt a nézetem, hogy a pár a világ ellen fog össze egymással, és nem a világgal- egymás ellen.
jános 15:17 "ezeket parancsolom néktek, hogy egymást szeressétek."
persze ez nem csak a párkapcsolatokra igaz, és ezt még csak most tanulom. elhatároztam, hogy uszításokat, megalázó, lekicsinylő beszédeket nem hallgatok meg. sem a társamról, sem másról. nehéz lesz, mert régen simán meghallgattam ilyeneket, állást is foglaltam. de most megszületett az elhatározás: megpróbálom ezeket egyik fülemen be, a másikon meg kiengedni, vagy elpoénkodni, vagy nemtom. mert valamit tenni kell. így ír az ige a beszéd bűnösségéről:
jakab 3:6 "a nyelv is tűz, a gonoszságnak összessége. úgy van a nyelv a mi tagjaink között, hogy megszeplősíti az egész testet, és lángba borítja életünk folyását, maga is lángba boríttatván a gyehennától."
hányszor hallunk társaságban ilyet: a férj 'égeti', megalázza, leordítja a feleségét, a feleség félbeszakítja a férjét, esetleg ki is neveti? egy-egy mondattal éveket mérgezhetünk meg, és isten nem ezt akarja.
zakariás 8:17 "és senki ne gondoljon az ő szívében gonoszt az ő felebarátja ellen; s a hamis esküvést se szeressétek, mert ezek azok, a miket én mind gyűlölök, így szól az úr."
szóval most ki kell dolgoznom/gyakorolnom kell azokat a techinkákat, amelyekkel élből elutasíthatom a párommal, szüleimmel, barátaimmal kapcsolatosan másoktól érkező gorombaságokat.
 
gyakorlat tesz mesterré.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr1149979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása