myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.08.24. 08:49 sterretje

zaci

"zacis voltam" -mondta a lány. "mi? zálogházban dolgozott?"- gondoltam. látta, hogy nem igazán értem, így hozzátette: "tehát állami gondozott".

megdöbbenésem csak fokozódott, mikor tovább mesélt. kisemmizték, tizenhét évesen férjhez ment, szült egy kislányt, aztán három fiút, akiket rögtön el is temetett, majd nemrég még egy kislányt, aki autista. mindent megtenne az élve maradt kettőért, húzza az igát, küzd, nem lankad. megérezte, hogy ha a gyerekeknek nem akar olyan sanyarú körülményeket, mint amilyen neki jutott, akkor gyökeres változásra van szüksége.

nem lehetett neki könnyű betartani a tízparancsolat ezen pontját:
5 mózes 5:16 "tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj, és hogy jól legyen dolgod azon a földön, a melyet az Úr, a te Istened ád tenéked."
elég könnyű tisztelni azokat a szülőket, akik mindennel ellátnak, szeretetteljes légkörrel vesznek körül. isten azonban azt akarja, akkor is tiszteld őket, amikor az lehetetlennek tűnik. a szülői szeretetlenség, az ütlegelés, az eltaszítás megbocsátása a legmunkásabb dolog a világon. mégis meg kell tenni, hiszen isten erre kér. ez a parancsolat az egyetlen, amely feltételhez van kötve. a "ne ölj", "ne lopj" parancsa ily rövid, feltételek nélküli. a szülőkkel kapcsolatosan azonban ezt a kitételt teszi: "...hogy jó legyen dolgod, és, hogy sokáig élj!".

isten akkor tud megáldani, ha megtartod a parancsolatait, és ez sokszor azzal jár, hogy önmagadon felülemelkedve megbocsáss azoknak, akik tönkretették az életedet, legyenek azok idegenek, vagy saját szüleid.

ha azt akarod, hogy a gyermekeid tiszteljenek idős korodban, akkor példát kell mutatnod: hogy te is tiszteled, szereted idős szüleidet (még akkor is, ha nem bántak veled jól). ha nem így teszel, akkor a gyerek ezt látva szintén semmi tiszteletet nem fog mutatni irányodban. miért tenné? soha erre nem látott példát.

anya csak egy van. isten őt használta arra, hogy emberi formát ölthess.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr76147593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelsey · http://wiredance.blogspot.com/ 2007.08.25. 08:58:48

tökre nem vág ide - belinkeltelek a blogomon. csak ennyi. :)

e
süti beállítások módosítása