myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2010.02.26. 14:53 sterretje

a statisztika is kimutatta: isten trendi

furcsa világban élünk. az emberek kirekesztették istent az otthonaikból, az iskolából, a társadalom minden szférájából, és közben azon csodálkoznak, hogy isten „miért engedi” a szörnyűségeket az életükben, az ország életében, a világban.

nem hisznek a csodákban, nincs hit vagy bizalom a szívükben, és még csodálkoznak, hogy isten „nem működik”, nem „mutatja magát”.

az emberek ezen kívül elutasítják isten életigenlő kéréseit, mondván, azok irreálisak, a mai ember számára kivitelezhetetlenek. de ugyanakkor csodálnak olyan embereket, akik más isten, más szellemiség vagy kultúra hatására tesznek hasonlóan „kivitelezhetetlen” dolgokat. ha keresztényként azt mondom, nem költöztünk össze a vőlegényemmel házasság előtt, kinevetnek, azt mondják, betegek vagyunk, ha egy más vallású azt mondja, életében csak gyermeknemzés céljából él szexuális életet, arra felnéznek. ha azt mondom, böjtölök, mert így kerülök közelebb istenhez, őrjöngenek, mégis, a nőcis weboldalak „csöpögnek” a böjttel kapcsolatos jó tanácsoktól, felmagasztalva annak lelki-testi előnyeit.

két cikk is elém került nemrég.  az egyik írás azt mondja, a hosszú élet titka a rendszeres diéta, hiszen nem tudjuk, honnan származnak ételeink, és így könnyen telítődhetünk méreganyagokkal, ezért hát böjtöt tart mindaz, aki ügyel az egészségére, aki "épeszűnek", logikusnak tartja magát. érdekes, hogy ezt a cikket rengetegen olvassák, és meg is fogadják. pedig isten sem kért mást, maximum nem a neten közölte ezt velünk, hanem a bibliában. a másik cikk arról szólt, hogy „nem szinglik által jut előrébb magyarország”, és azt taglalta, mennyire nagy szükség lenne szerető családokra, és egymás iránti bizalomra, mert ezek hiánya kihat az egész társadalom fejlődésére (példának hozta a fejlett hollandiát, ahol az üzleti bizalom alapvető, és hazánkat, ahol pedig ez egyáltalán nem jellemző). megint csak istent tudom emlegetni, akinél a szeretet, a bizalom, és az elköteleződés olyan kérések, melyeket meg tud áldani: ezt várja tőlünk, és ezt nyújtja ő is. a szociológusok és az egészségügyesek (akaratukon vagy tudtukon kívül) tehát kimutatták, hogy az istent követő életmód lenne kívánatos és boldogító.

jó lenne visszatalálni istenhez. rá kellene jönni, hogy ő nem az örömtől tilt el, hanem az érdekünkben állít fel szabályokat. testi tisztaságra int a kihasználtság, kiégés, nemi betegségek és abortusz elkerülése miatt, böjtöt kér a csendesség, lelki tisztulás és megújulás miatt, pletyka-mentességet kér annak pusztító mivolta miatt, és még lehetne sorolni. istent követni, úgy is mondhatnám: jól felfogott érdekünk.

5mózes 13:4 „az urat, a ti isteneteket kövessétek, és őt féljétek, és az ő parancsolatait tartsátok meg, és az ő szavára hallgassatok, őt tiszteljétek, és ő hozzá ragaszkodjatok.”

-->

2 komment

Címkék: statisztika isten szingli böjt trendi


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr481792387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tónibácsi naplója 2010.05.15. 11:04:44

ISTENNEK SZERETETE A KRISZTUSBAN !

Isten fia …. „ szeretet engem és önmagát adta énérettem ..” Gal.2:20
Ebben van a szeretet, nem hogy mi szerettük az Istent, hanem ,hogy ő
szeretett minket és elküldte az ő fiát engesztelésül a mi bűneinkért .Ján.I. 4:10.
Isten pedig az irántunk való szeretetét abban mutatta meg, hogy Krisztus meghalt
érettünk, amikor még bűnösök voltunk. Róm. 5:8
Szeressük ŐT ,mert Ő előbb szeretett minket !. Jn.I. 4:19

ÉSZRE VETTED MÁR ??
hogy a Rómabeliekhez írt levélben több, mint hatvan ótestamentumi idézet van ?
hogy a bibliában 642 személyes meghívás van: „ Jöjj !” ?
a bibliában két névtelen gyermekről van szó. Egy névtelen kislány elmondja azt, amit tudott .Kir.II.5:2. és egy névtelen kisfiú odaadta mindazt , amije volt Jézusnak, Jn. 6:9.
hogy János elmondja ,hogy a „ dicsőség „ amelyet Ézsaiás látott, a RISZTUS DICSŐSÉGE VOLT ? ÉS 6,- JN. 12:41.
hogy Jézus feltámadása azon a napon ment végbe ,amely napon annakidején a bárka megnyugodott az Ararát hegyén ?
hogy az Ótestamentumban az Isten első kérdése ez :HOL VAGY EMBER ?—az Újtestamentumban pedig első kérdése pedig ez :HOL VAN Ő ? Móz.I. 3:9,- Mt.2:2.

I N N E N O N N A N …….
Szállj alá !
Földi szolgálat elején felszólította a sátán Jézust, bizonyítsa be, hogy ő az Isten Fia :
Vesse le magát a templom párkányáról.
Szolgálata végefelé felszólították, bizonyítsa be ,hogy ő Isten Fia : szálljon le a keresztről!
Kezdettől végig kísérte őt a hang : Vesd alá magadat ! Szállj le ! A kísértő azt sugallta : ha megteszed, megcsodálnak majd az emberek és hisznek benned.
De Jézus útja, az engedelmesség útja , ezt kizárta. A hit útja nem a szenzációkeresés útja . A szenvedés , a kereszthalál lett a mi szabadításunk és a győzelem a sátán felett.

Nincsen itt maradandó városunk l, hanem a jövendőt keressük .Zsid. 13:14.
Mindenki tudja, hogy van egy földi élet, amely nem tart örökké . De hogy van egy másik élet, amely örökké tart, azt sokan nem tudják és nem is akarják tudni, mert félnek tőle. Mi űzi el ezt a félelmet, mi ad bizonyosságot afelől, hogy van maradandó, van ami örök, van soha el nem múló boldog élet ? Csak az a tudat, hogy ott a mi szerető Atyánk vár ránk, aki többé nem az ítélettel közeledik, hanem Krisztus Jézus ban megbékélt velünk., Ha 4 ha elfogadjuk felajánlását mit tesz Krisztus Jézus , „ Én vagyok az Élet, és Én vagyok az Út, és Én vagyok az Igazság „

tónibácsi naplója 2010.06.17. 15:56:11

Olcsó istentisztelet
Hazafelé tartanak az istentiszteletről. Apa, anya, gyerekek. A családfő csak panaszkodik: nagyon gyenge volt a mai prédikáció, nem elég meleg a terem, a hangosítás érthetetlen, az énekeket nem is ismertem, a dob hangos, különben is, hogyan került egyáltalán oda, és aztán persze senki sem jött oda hozzánk a végén. Árad a panasz, szinte vég nélkül. A család hallgatja, senki nem vitatkozik. Aztán az egyik fiú csak közbeszól: 'Apu, azt azért el kell ismerned, hogy nem is volt ez olyan rossz műsor száz forintért'.
Az olcsó istentisztelet ellentmondás önmagában. Az Ószövetségben az istentisztelet mindig együtt járt az áldozattal. Sokba került. Áldozatot vittek, nem is akármilyet, elsőszülöttet. A legjobbat, amiben nincs hiba. A mi istentiszteletünk is drága, nagy volt az ára: 'Azután vette a poharat és hálát adott, nekik adta, és ezt mondta: Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kionttatik a bűnök bocsánatára.' (Mt. 26.27-28)
Dávid egy alkalommal áldozatra készül. A föld, ahol az oltárnak állnia kell nem az övé. A tulajdonos, amikor megtudja, hogy királya milyen szándékkal jön, ingyen felajánl földet, állatot, tűzifát. Mindent, ami csak az áldozathoz kell. Csak el kell fogadni. Miért is ne? Lényeg az áldozat!? Nem, Dávid másképp gondolkozik: 'Így nem! Csak áron veszem meg tőled, mert nem akarok ingyen kapott áldozatot bemutatni Istenemnek, az Úrnak!' (II. Sám 24:24)
Mit áldozok Istennek? Maradék időm, maradék erőm, maradék pénzem, maradék tehetségem… Olyan, mintha áldozati állatnak a legrosszabb birkát vitték volna, ami már senkinek sem kell. Miért kellett a legjobb állat? Nem volt mindegy, hogy milyen? De. Istennek egyikre sem volt szüksége. Õ már akkor is a szívet nézte. Olyan imádókat keres, akik nagyon szeretik őt. Akiknek nem számít, hogy mennyibe kerül. Nem számít? Mert a belső kényszer hajtja, az őszinte vágy, az igaz szeretet, a kimondhatatlan hála ,erős hajtóerők ezek ,ha ! ha megvannak .
süti beállítások módosítása