myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.11.17. 09:47 sterretje

hé, te ott!

kisebb közlekedési fennakadást okoztam, mikor hazafele bicikliztem a suliból, és leesett a hátsó lámpám a zebránál. a szerencsétlen lámpa pirosan villódzott tovább a járdaszegélyen, én meg keserűen néztem odaátról: na, vajon mikor tapossa el egy éppen kanyarodó jármű. „leesett a lámpád!” - kiáltott ki egy buszvezető az ablakon. „ott a lámpád a kanyarban!” – rikkantott a mögötte haladó zsigulis is, végképp belasstíva a forgalmat. én közben leláncoltam a bringámat, és szaladtam vissza fényforrásomért. zöld volt a lámpa nekem is, az autósoknak is, mégis lefékeztek, hogy megszerezhessem az elveszett eszközt, szóval, a végére már mindenki azért szurkolt, hogy újra lássak és láthassanak a sötétben.


érdekes volt ez az összefogás, nem is hittem, hogy létezik még ilyen. ma már nem szeretnek az emberek megfeddeni, szólni, jelezni, segíteni, figyelmeztetni. sem a társadalomban, sem a családban. mert nem tudjuk, mi alapján kellene feddni. hisz ahány ember van, lassan annyi féle szabály, törvény. nincs egység. nincs mindenkire vonatkozó, általánosan elismert szabályrendszer. meg hát amúgy is, ki akar manapság konfrontálódni? még a tanárok sem mernek szólni, ha „gázos” a kölyök, mert könnyen kék-zöld foltokat kaphatnak, az meg ugye fáj! másrészről viszont az sem minegy, hogy ki és hogyan fedd meg. mert nehogy már izéke beszóljon, mikor neki sokkal nagyobb hibái vannak… szálka, gerenda, és hasonló nyalánságok, ugye… itt a földön, az emberek valahogy nem értenek ehhez. vagy kegyetlenül kíméletlenek, és nem figyelmeztetnek, hanem ítélkeznek, kizárnak, meggyűlölnek, vagy következetlenek, és kis dolgokért megbotránkoznak, nagy bűnöket meg elnéznek. szóval, az igazi ítéletet, amely következetes is, igazságos is, istentől várhatjuk. 

 

jelenések könyve 3:19 „akiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem: légy buzgóságos azért, és térj meg.”

 

zsoltárok 94:12 „boldog ember az, akit te megfeddesz uram, és akit megtanítasz a te törvényedre.”

 

jelenések könyve 20:12 „és látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.”

 

zsidókhoz írt levél 10:30 „az úr megítéli az ő népét.”

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr84773190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuzm0 2008.11.17. 17:40:35

Szia STERRETJE!

Szeretem olvasni a hétköznapi életből vett meglátásaidat. Csak bátorítani tudlak. Csak így tovább!
süti beállítások módosítása