myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.08.21. 10:47 sterretje

válasz

isten sokféleképpen tud válaszolni problémáinkra, kérdéseinkre. ritkán üvölt le a mennyből egy igent vagy egy nemet, helyette embereket, szituációkat küld, vagy egy egyértelmű "megérzést" ültet a szívbe, esetleg nagy-nagy békét ad valamilyen kérdés kapcsán.

nemrég még azon merengtem, vajon hogyan kellene a jövőben születendő gyerekeinket nevelni: hívő módjára, de akkor esélyes, hogy nem őszinte lesz a hit, csak egy máz, egy nagy üresség, vagy hagyni kell a gyereket, hadd válassza ő jézust felnőttként, és nem foglalkozni a "vallásos" neveléssel? istenre bíztam a dolgot, gondoltam, hogy mutat majd valamit, amiből tudni fogom, mi a teendő...

aztán a bárka táborban meg is kaptam a választ. úgy mart belém a felismerés, hogy isten milyen viselkedést vár el a nevelésben, hogy biztos vagyok benne: tőle jött ez a látás. kedvencem, egy alig hároméves fürtös kislány állt a kanapé tetején, és üvöltött a többiekre: "gusztustalan pisisek vagytok" és "szétrúglak, mint a szart!". ledöbbentem. a hívő szülők gyereke úgy ontotta magából ezeket a mondatokat, mintha otthon ezt gyakorolták volna. pedig valószínűleg a bölcsődében szedte fel. pár órával később határozottan odalépett hozzám, és csillogó szemmel rábökött egy könyvre: "mesélsz nekem az úr jézusról?" micsoda kettősség! a csúnya szavakról valószínűleg nem tudja, hogy azok, viszont, ha nem kapna otthon jó nevelést, eluralkodnának rajta ezek a kifejezések. ha otthon nem látna egy határozott vezetőt, az úr jézust, akkor a világ könnyen bekebelezhetné. a döntés azonban az övé, hogy elfogadja-e a szülők példáját, az imádkozó, böjtölő, adakozó, jót tevő, jézust követők életmódját.

felelősségünk van az úr jézust bemutatni nekik, ez vált számomra világossá. beszélni kell nekik róla, és remélni, hogy egyszer saját meggyőződésből, őszintén elfogadják életük uraként.

zsoltárok 119:9 "mi módon őrizheti meg tisztán az ifjú az ő útát, ha nem a te beszédednek megtartása által?"

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr76625695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szonya 2008.08.22. 13:34:08

De jó ez :) Mármint hogy Isten nem üvölt le igent vagy nemet a mennyből. Néha úgy szeretném, ha ez így lenne, és nem kéne hetekig enni a kefét... viszont így sokkal izgalmasabb. Olyan jó, hogy Istennek megvannak az időzítései, sosem késik a válasszal, ráadásul olyan módon tudja közölni, hogy az valami hihetetlen :) Dicsőség legyen neki érte!
ui.: Örülök, hogy akkor dűlőre jutottál :)
(nincs több népies szólás, ígérem :D)

Judit70 · http://janos738.blogspot.com/ 2008.08.24. 09:08:06

Jel 3:20 Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem.
Nem folytatja így: ha nem enged be rátöröm az ajtót....
És még Ézs 62: 1Uramnak, az ÚRnak lelke nyugszik rajtam, mert felkent engem az ÚR. Elküldött, hogy örömhírt vigyek az alázatosaknak, bekötözzem a megtört szíveket, szabadulást hirdessek a foglyoknak, és szabadon bocsátást a megkötözötteknek.
De csak a betegeknek van szüksége orvosra.
süti beállítások módosítása