myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.03.31. 10:51 sterretje

búcsú/köszöntés

jövő hétre tervezem a leánybúcsút. sokat beszélgettünk erről édes drágámmal. ő azt mondja, neki az egész élete egy legénybúcsú volt, úgyhogy neki nem lesz. "meg aztán, miért tenném kockára a házasságomat az utolsó pillanatban, miért csalnám meg leendő feleségemet néhány órával a menyegző előtt?"- kérdezte, és én nagyon örültem hozzáállásának.

leánybúcsúmat én sem a hagyományos értelemben szervezem. evangelizáció lesz ez, tisztán és mindent beleadva. játékot, kis eszegetést és nagy beszélgetéseket tervezek. (még) nem hívő barátnőim mellé meghívok házas, egyedülálló, jegyben járó hívő nőket is. tegyenek ők is bizonyságot hitükről, és arról, hogyan kaptak társat istentől.

ajándékot is tervezek. azt adom nekik ajándékba, amit én is most pénteken kaptam. egy könyvről van szó, melynek minden lapja aranyat ér, és sírva-nevetve-döbbenettel olvasom minden éjjel. linda dillow és xy írta, és "intim kérdések" a címe. arról ír, isten miként vélekedik a szexről, milyen hatásai lehetnek annak, ha nem csak a férjünkkel, a házasságban éljük meg a szexet, hanem másokkal is. hogyan lehet egy keresztény nő érzéki, milyen romboló hatásai vannak a korábban elszenvedett nemi erőszaknak vagy az abortusznak a boldog házasságra, és hogyan lehet ezektől a hatásoktól megszabadulni. arra gondoltam, kimásolok egy-egy arra az emberre illő fejezetet a könyvből, és ezt a pár oldalt adom oda búcsúzóul a leánybúcsú végén.

lehet, hogy valaki zizzentnek fog tartani, vagy a felénél feláll, és hazamegy. vagy el sem jön. de én teszek egy próbát. mert az igazásgra, és a boldogságra mindenkinek joga van, és ami még több: lehetősége, hogy részesüljön belőle.

ha gondolod, imádkozz azokért, akik jövő héten elfogadják a meghívásomat. légy részese szellemiekben és gondolatban egy búcsúnak valami új születésének.

ma kezdődik életed hátralévő része, szoktuk mondani viccesen. de amúgy tényleg van benne igazság:

valami vége mindig valami kezdete is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr25404273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása