myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.03.20. 14:34 sterretje

nyúl vs. bárány


"mit ünnepelünk húsvétkor?" "a nyuszit, a tojást!"-válaszolták a siket gyerekek kolléganőmnek a "jézus élete" című film megnézése után, amit a kolléganőm végigjelelt nekik. sokan csak ekkor látták először jézus életét, szenvedését. nem hallottak még a húsvét valódi üzenetéről. andi eljelelte nekik, és sokan mondták: ez fáj, fájdalmat okoz.

a húsvét nem a nyusziról szól, és nem a tojásról, amit megtojt -egy tudományosan megmagyarázhatatlan folyamat révén. a húsvét arról szól, hogy jézus meghalt. illetve, hogy feltámadt, ezzel bizonyította ugyanis, hogy ura a halálnak, és aki magát fel tudja támasztani, az másokat: téged, engem, őt... simán. ha nem támadt volna fel, már rég nem létezne kereszténység, jézus hívei ugyanis szétszéledtek volna, és a többiek is csak legyintettek volna: ugye megmondtuk, hogy egy csaló?

de nem ez történt. feltámadt.

áldott húsvétot.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr11389347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása