myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.02.26. 19:26 sterretje

ezer bocs

meg kell(ene) tanulni megbocsátani. igen, tanulni kell ezt is, mert nem megy magától. azt könnyen kimonjuk, (kimonom), hogy nem haragszom, de sokszor éveknek kell eltelnie ahhoz, hogy a szívem is megformálja ezt a mondatot.
 
meg kell tanulnunk kis jeleket, szeretetsugarat irányítanunk a másik felé, meg kell tanulnunk megtenni az első lépést. mint az „örihari” óvodások: az egyik odamegy egy műanyag játékkal a másikhoz, az máris ki van engesztelve, öt perc múlva pedig már önfeledten játszanak együtt.
 
valami olyat hallottam most, hogy egy amerikai komolyzenei együttes látogatta meg észak-koreát. a koncert végén eljárszották a koreai és az amerikai himnuszt. az „örihari” felek állva hallgatták végig világunk egyetlen közös nyelvén, a zenén előadott gondolatokat. hogy enyhülni kellene, hogy nyitni kellene, hogy béke kellene, mert a békétlenség fáj. fizikailag is.
 
rice kisasszony a szomszédban járt éppen, nem látogatta meg a koncertet, csak odaüzent, hogy holmi zenével nem lehet megoldani komoly konfliktusokat. pedig néha egy darab műanyag építőkocka is elég, például a gyerekeknek. meg kell tanulnunk megbocsátani úgy, mint egy gyerek. ha már úgy nem tudunk, mint jézus.
 
ezt írja az ige:
1 jános 2:9 „a ki azt mondja, hogy a világosságban van, és gyűlöli az ő atyjafiát, az még mindig a sötétségben van.”
1 jános 4:20 „ha azt mondja valaki, hogy: szeretem az istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert a ki nem szereti a maga atyjafiát, akit lát, hogyan szeretheti az istent, akit nem lát?”
bocs. ne csak az állatkertben ismerkedj vele.  

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr37355576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása