myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.11.27. 23:28 sterretje

adok-kapok

közeleg a karácsony. egyesek talán még nem érzik, de jótékonysági akciónk tett róla, hogy számomra minden nap karácsonyi lázban teljen. egy lakókonténerben ülve nézem az embereket. kevesen hoznak még ajándékokat, de azért akadnak…
 
sok dolog megmutatkozik az ember jelleméből ajándékai alapján. a tavalyi példát alapul véve: milyen ember lehet az, aki leszakadt szemű plüsskutyát, rongyos pornólapot, vagy csomagolás nélküli csokoládét tesz a dobozba?
 
adni tudni kell. át kell érezni, hogy mi az öröm, milyen örömet okozni, és mivel lehet igazán széppé tenni egy ajándékozást. sok ember azért nem szeret/tud ajándékozni, mert nem szereti önmagát. márpedig aki nem szereti önmagát, az nem tud más bőrébe bújni, másra figyelni, neki örömet okozni. szeresd felebarátodat, mint önmagadat, ezt írja a biblia. mindenki szereti önmagát. ha nem így lenne, nem „adnánk magunknak enni”, nem foglalkoznánk azzal, hogy meleg szobában aludjunk… önmagunkat szeretni a túlélést jelenti. csak az tud adni, aki elfogadja önmagát, és van energiája más érzéseire figyelni.
 
jézus azt mondta, jobb adni, mint kapni. ezzel sokan egyetértenek, mégsem gyakorolják. dívik az önzőség, a valósítsd-meg-önmagad, a mert-megérdemlem reklámok…
 
adni akarok. ha más nem, azért, mert a saját bőrömön akarom tapasztalni jézus állítását, hogy jobb adni, mint kapni: érzést, ételt, puszit, csokit, babát, kisautót. jézus is mindig adott: ételt, jó szót, egészséget, önmagát. isten is adott. tökéletes jelleme abban mutatkozik meg számomra, hogy olyat adott, ami mindennél értékesebb volt számára: egyetlen fiát, jézust. ennek súlyát csak az érti meg, aki már adott át nagyon értékes dolgot valakinek, aki mondott már le valamiről, amihez emlék kötötte, vagy sokat dolgozott/szenvedett érte.
 
erre is igaz a
lukács 6:38 „adjatok, néktek is adatik; jó mértéket, megnyomottat és megrázottat, színig teltet adnak a ti öletekbe. mert azzal a mértékkel mérnek néktek, a mellyel ti mértek.”
aki ad, az kap. isteni körforgás.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr7244945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása