myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2007.11.19. 10:19 sterretje

árpád bátyám ;)

újfent nem csalódtam révész árpádban. megkértük ugyanis őt, hogy adjon össze minket. az ok egyszerű: egy áldott evangelista, nem úgy beszél a bibliáról, hogy az ember azt kívánná, bárcsak tudna nyitott szemmel aludni... az életből hoz példákat, egyszerűen fogalmaz, no és persze hiteles. számomra fontos, hogy az esküvőn úgy beszéljen, ahogy szokott: a szívéből- ezáltal pedig hátha megtér a családom, hátha nem tartanak majd sík hülyének, egy senkinek, aki a "templomba menekül", és aki "állandóan a lelki üdvéért aggódik".

árpád vasárnap szadán szolgált, így oda mentünk édes drágámmal. az alkalom végén elvittük pestre a keleti pályaudvarra, előtte egy forró csoki mellett a mekiben megvitattuk a ceremónia hogyanját-mikéntjét.

kicsit felnyitotta a szemünket, nem gondoltuk volna, hogy ennyi macera van egy esküvővel, a szertartás menetével kapcsolatban. megkérdezte, mi lesz majd az asszonynevem, és én életemben először hangosan is kimondtam. ;)

árpád elmondta, mit kér egy házaspártól a biblia: "a férfiak szeressék feleségeiket, azok pedig engedelmeskedjenek férjüknek."
1 péter 3:1 "az asszonyok engedelmeskedjenek az õ férjöknek, hogy ha némelyek nem engedelmeskednének is az ígének, feleségük magaviselete által íge nélkül is megnyeressenek."
1 péter 3:7 "a férfiak hasonlóképen, együtt lakjanak értelmes módon feleségükkel,az asszonyi nemnek, mint gyöngébb edénynek, tisztességet tévén, mint a kik örökös társaik az élet kegyelmében."
1 korinthus 7:3 "a feleségének adja meg a férj a köteles jóakaratot; hasonlóképen a feleség is a férjének."
azt mondta: milyen könnyű engedelmeskedni annak, aki szeret, és milyen könyyű szeretni azt, aki engedelmeskedik. ez az ige tehát nem azt jelenti, hogy a feleségnek engedelmeskednie kell, és "kuss a neve", hanem ennek a két mondatrésznek egyszerre kell megvalósulnia: szeretni a másikat és engedelmeskedni a másiknak. de, ha az egyik megvan, könnyen megy a másik. akkor és csak akkor, ha mindkettő megvan, lesz ez a kapcsolatban egy automatizmus.

a kétméteres ember elbúcsúzott, és a negyed nyolcas ícével hazament. mi meg egy méterrel a föld felett

hazarepültünk.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr88233926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sytka · http://www.outputzona.hu 2007.11.19. 11:03:18

Ez tök jó volt, asszem olvaslak a jövőben is! :-)
No és a legfontosabb: gratulálok!!
süti beállítások módosítása