myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2011.02.14. 16:30 sterretje

öribari

a munkahelyemről egy közeli, jó hangulatú helyre járok ebédelni. nincs benne hiba, csupán az, hogy a napos, tágas helyért és a finom ételért “cserébe” el kell viselnem, hogy szól a tévé, és idétlenebbnél idétlenebb műsorok ömlenek ki belőle, egyenesen a fülembe, a fejembe, és a szívembe. legutóbb egy műsort “volt szerencsétlenségem” látni egy külföldi celebről, aki “öribarit” keresett: vagyis egy valóságshow keretein belül fiatalokat versenyeztetett, akik közül végül egy az ő “örök barátja” lehet.

 

a kiválasztási ceremónia alatt két lány és egy fiú állt a celeb “trónja” előtt. hosszan áradoztak arról, hogy ők mennyire bent akarnak maradni a show-ban, és, hogy ők miért is méltóak arra, hogy a szőke szépség barátai közé soroltassanak. a kieső lány szinte összeomlott. a maradék kettő pedig örülhetett, mert másnap a celeb magángépre ül velük, és elmegy, hogy megismerje a versenyzők családját. gondolom, senki nem vádol rosszindulattal akkor, ha azt mondom, a celeb megteszi az első és utolsó látogatását a becsapott, média kirakatába kitett családoknál.

 

a versenynek egyszer vége lesz. a nyertes ideig-óráig örvendezhet, hogy egy híresség mellett töltheti drága idejét. aztán a celeb ejteni fogja. sőt, a celebet is ejteni fogják, ha az első szarkaláb után nem is, akkor az első agyinfarktus, vagy az első rehab-élménye után biztosan. tíz év múlva pedig már tényleg senki nem fog rá emlékezni. de itt és most a magukat megalázó, ebbe a fals, önző szeretetbe görcsösen kapaszkodó fiatalok rajonganak érte. akik, ha tudnák, milyen az igazi barát, nem is foglalkoznának ezzel a milliomos celebbel, sem ezzel a kíméletlen és reménytelen versennyel.

 

ha tudnák, hogy az igaz barát az, aki önzetlenül, érdekek nélkül szereti őket, aki mindig ott van, akkor is, amikor nem hozzák éppen a legjobb formájukat, aki előtt nem kell álarcot viselniük… akkor mindent megtennének, hogy annak a barátnak a trónja előtt álljanak, és ujjongva üdvözöljék őt.

 

és, hogy ki is ez a barát, és mit ír róla a biblia?

 

 lukács 7:34 jézus a “vámszedők és bűnösök barátja”

 

jános 15:14 “ti az én barátaim vagytok, ha azokat cselekszitek, a miket én parancsolok néktek.”

 

jános 15:13 “nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.”

1 komment

Címkék: celeb jézus barát


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr412660842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MűvészNő 2011.02.18. 18:50:12

hahaha.ezt a műsort én is láttam már.tényleg reménytelen, hogy ők az öribarijai lesznek ennek a celebnek.ugyanis amikor csatornák közt szörfözgetve, átutazóban azon a tvcsatornán, láttam hogy mi megy: öribari kerestetik újból...
Igazad van: igaz barát tényleg és igazából csak Jézus lehet.
süti beállítások módosítása