myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2010.12.02. 08:02 sterretje

életmentő vacsora

egy nagyon elgondolkodtató jótékonysági vacsorán vettem részt. a „kiáltás az életért egyesület” szervezte az elegáns benczúr hotelben. a nyolcvanfős társaságot egy valami biztosan összekötötte: az élet védelme, az abortusz ellenzése.

 

ami igazán megdöbbentett, az az volt, mikor az este főelőadója, egy sebészprofesszor beszélt arról, hogy ő miért is jött el a vacsorára. elmesélte, hogy tizenöt évvel ezelőtt, még nem keresztényként, házasságon kívüli kapcsolata volt egy nővel. amikor az teherbe esett, úgy gondolta, a baba „útban van”, ezért a „legjobb megoldás” elpusztítani. „miközben műtöttem, arra gondoltam, most valahol egy klinikán éppen elveszik a gyerekemet.” – mesélte az orvos. ma ez a gyerek tizenöt éves lenne, és a férfi, aki azóta találkozott jézussal, ma már tudja, hogy milyen bűnt követett el isten ellen, a gyermek ellen, a nő ellen és önmaga ellen is.

 

majd tovább mesélt. egyszer megkérdezte pap nagybátyjától, hogy egy nyolcvanéves ember mit gyón meg, miféle bűne lehet már egy ilyen aggkorú embernek? „a nők az abortuszaikat gyónják, a férfiak a háborús bűneiket, főleg a szuronyos puskával megölt ellenségeik tekintetétől nem tudnak szabadulni.” – hangzott a válasz. az abortusz egy olyan tett, egy olyan mély seb, amely évek, évtizedek alatt sem gyógyul, és egy később született gyermek sem feledteti, sőt, fel is erősíti a veszteséget.

 

elmesélte, hogy volt olyan abortusz, ahol az ultrahangon lehetett követni, amint a magzat „menekül” a kés elől, elbújik a méh egy védettebb szakaszába. amikor az orvosok ezt meglátták, abbahagyták a műtétet és nem végezték el a beavatkozást.

 

az előadó szerint egy fontos feladatunk van: tudatosítani az emberekben, hogy az élet a fogantatással kezdődik. az ember már két sejtjében is ember, egy szellemmel rendelkező lény, akinek az eltávolítása gyilkosság, bűn. a bűntől, vádlástól pedig egyedül jézus krisztus szabadíthat meg, aki mindenféle bűnt megbocsát, ha megvalljuk és kérjük őt erre.

 

1jános 1:8-9 „ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mi bennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk. ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól.”

Szólj hozzá!

Címkék: válságterhesség


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr62487646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása