myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2010.11.19. 08:00 sterretje

a bejáratnál találkozunk!

néhány barátnőmmel rendszeresen egy nagy bevásárlóközpont bejáratánál találkozunk, hogy aztán egy kávé mellett megbeszélhessük az élet nagy dolgait. ez a találkozó általában nagy értetlenkedéssel kezdődik. „melyik főbejáratnál, a lehel tér felőlinél vagy a pályaudvarinál?” „ja, értem, de a földszinten vagy az elsőn? és melyik az első emelet, a mínusz egy, a földszint, vagy a tényleges első emelet? te melyikre gondolsz?” mire összeáll, hogy ki mire gondol, már egy egész percet eltöltöttünk egyeztetéssel, beszéddel.

ha egy kis cipőbolt előtt beszélnénk meg találkozót, a helyzet nem lenne ennyire kacifántos, hiszen annak csak egy bejárata van, nem lehet elvéteni. minden sokkal könnyebb lenne, ha csupán egyetlen bejárat lenne, és ha valaki találkozót beszélne meg, el sem lehetne véteni a helyet.

sokan fel vannak háborodva, hogy isten azt mondja jézusról, hogy ő az ajtó, és, hogy senki sem juthat őhozzá a mennybe, csakis jézuson keresztül. aki befogadja a szívébe jézust és úrnak vallja az élete felett, az üdvözül. és pont. „milyen igazságtalan isten, hogy csak ezt a lehetőséget adja… mert mi van, ha valaki nem jézusban hisz, hanem egy másik istenben? mi van, ha nem hall életében jézusról, de másban meg hisz?” – kérdezik néhányan.

ha isten több ajtót nevezne meg, amely őhozzá vezet, senki sem tudná, hol a „találkozási pont”. soha senki nem lehetne biztos abban, hogy jó bejáratnál várakozik. eluralkodna a létbizonytalanság, a várakozás nyugtalanságot okozna… ezért mondja isten, hogy egyetlen lehetőség van, ez pedig a jézus nevű bejárat. aki már megtalálta, megnyugodhat, és elmehet szólni a barátainak, hogy ők is odataláljanak. a világ minden pontján nyitva áll ez az ajtó. nem kell érte kilométereket gyalogolni, nem kell érte semmi mást tenni, csak odaállni az ajtó elé, és azt mondani: megérkeztem. és ez az egyetlen bejárat egyszer biztosan megnyittatik, és akik előtte állnak, bejuthatnak hozzá, és találkozhatnak ővele.

jános 14:6 „monda néki jézus: én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az atyához, hanemha én általam.”

jános 10:9 „én vagyok az ajtó: ha valaki én rajtam megy be, megtartatik és bejár és kijár majd”

Szólj hozzá!

Címkék: ajtó


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr172458653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása