myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2010.07.06. 13:31 sterretje

öt esküvő, tele hűtő

„ha tele van a hűtőd, az azt jelzi, hogy gazdag vagy” – mondtam egyszer nagy bölcsen édesapámnak, aki megmosolyogta eme megállapításomat. „azért, nem árt, ha van még azon kívül is néhány dolgod” – mondta ő. „nem érted. ha tele van a hűtőd, akkor az egy sor áldást feltételez: be van kötve hozzád az áram, amit ki tudsz fizetni, van lakásod, amelyben áll ez a háztartási gép, ráadásul tele van étellel, így hát biztos nem hal éhen a család. emellett, egy tele hűtő a lelki gazdagságot is jelenti. ha tele a hűtőd, akkor jársz vásárolni, emberek közé. szeretsz enni. sokat, változatosat. van étvágyad. szereted magad, hiszen táplálod és gondoskodsz a testedről” – fejeztem be okfejtésemet. édesapa nem sejtette, hogy évekkel ezelőtti, mélységes, fájdalmas saját tapasztalataimról beszéltem. fél évig volt üres a hűtőm. és a lelkem.

 

mindez azért jutott eszembe, mert a hétvégén megkapjuk az ötödik, erre a nyárra szóló menyegzői meghívónkat. két hónap - öt házasságkötés! édes drágámmal már mosolygunk ezen a dolgon, hiszen a tavalyi évünk is majdnem így alakult. mi ez, ha nem áldás, mi ez, ha nem a szeretetnek a kiáradása? a párok közül többnek azóta már kisbabája is van. költöznek, utaznak, szolgálnak. jó látni a boldogságukat, a reményt csillogó szemeikben. egy tele hűtő, egy fehér ruha, egy biztonságosan megtett út, egy „igen” számomra mind-mind isten jóságáról beszél. igen, isten számomra ilyen kis dolgokban mutatkozik meg. nem várom el, hogy milliomossá tegyen, nem kérem, hogy legyen csillagos az ég délben, nem várok tőle irreális csodákat. gyönyörködöm benne a mindennapok valóságában.

 

zsoltárok 86:10 “mert nagy vagy te és csodadolgokat mívelsz; csak te vagy isten egyedül!”

 

példabeszédek 15:15 “minden napjai a szegénynek nyomorúságosak; a vidám elméjűnek pedig szüntelen lakodalma van.”

 

zsoltárok 23:6 “bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján”

Szólj hozzá!

Címkék: esküvő hűtő gazdagság


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr212133312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása