myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.08.02. 15:26 sterretje

arra sem vagyok méltó, hogy...

3mózes 20:13 „és ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten.”

 

úgy vélem, isten nem azért ellenzi a homoszexualitást, mert valami jótól akar megfosztani minket. hanem azért, mert tudja, olyan csodás, bensőséges és erőt hordozó kapcsolat, mint amilyen egy férfi és egy nő között alakulhat ki, semmi mással nem pótolható. hiszem, hogy isten előre látta, mi lehet ennek a következménye: érthetetlen, zavaros családi kapcsolatok, nemi betegségek és aids. ezért is tiltja. értünk, nem ellenünk hozta ezt a törvényt.

 

aki isten egészséges, igazságos és életigenlő törvényeit akarja követni, az megszabadul a törvényellenes szokásoktól, bűnöktől. tévedünk, ha azt hisszük, a homoszexualitástól nem lehet megszabadulni. a jézust megismerő, egykor saját neméhez vonzódó emberek tömege erre az élő példa.

 

sokan mondják: isten nem lehet ennyire gonosz, hogy elutasítja a buzikat. nem, ő nem ezt teszi. csak felhívja a figyelmünket arra, hogy “nincs ez így jól”, hogy ez a cselekedet bűn, és ő nem olyan isten, aki „a ki hamisságban gyönyörködne; nem lakhatik őnála gonosz. nem állhatnak meg szemei előtt a kevélyek, gyűlöl ő minden bűnt cselekedőt.” (zsoltárok 5:5-6)

ez viszont nem azt jelenti, hogy nekünk, hívőknek is ezt kell cselekednünk. nem azt jelenti, hogy ki kellene mennünk a gay pride felvonulásokra, gyűlölködnünk, és tojásokat dobálni rájuk. nem a mienk a bosszúállás, az ítélkezés, az anyázás, a tiltás, tűrés, üvöltözés. nekünk az 1korinthus 16:14 ezt írja: „minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” még akkor is, ha az arcunkba köpnek, beintenek, vagy gúnyt űznek belőlünk. a magyar hírességek bevonásával létrehozott kis videoklip pedig éppen erre példa. azt éneklik, menjünk a francba, ha nem támogatjuk a melegeket (ennél egy kicsit durvábban fogalmaznak), gonoszak vagyunk, középkori gondolkodásúak, és arra sem vagyunk méltók, hogy a cipőfűzőjüket megkössük. íme a klip:

 

 

nekem erről ez jutott eszembe:

 

lukács 3:16-17 „felele (keresztelő) jános mindeneknek, mondván: én ugyan keresztellek titeket vízzel; de eljő, a ki nálamnál erősebb, a kinek nem vagyok méltó, hogy sarujának kötőjét megoldjam: az majd keresztel titeket szent lélekkel és tűzzel: kinek szórólapátja kezében van, és megtisztítja szérűjét; és a gabonát az ő csűrébe takarja, a polyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel.”

 

nem tudom, lehet, hogy nem erre a példára hajaz a klip szövege. jános megalázva magát, úgy érzi, arra sem méltó, hogy jézus sarupántját megoldja. a klip szerint mi pedig (bűnösök, jézus tanítványai) arra sem vagyunk méltók, hogy egy másik bűnös cipőfűzőjét megkössük. de érezzük benne ezt a gőgöt, lenézést? hát persze. nekünk mégsem (!!!) az a feladatunk, hogy transzparenseken mutogassuk isten tiltó igéjét, vagy tojások kíséretében szitokszavakat szórjunk rájuk. "áldjátok azokat és imádkozzatok azokért, akik titeket átkoznak". nekünk ez adatott feladatul.

 

1péter 3:9-11 „nem fizetvén gonoszszal a gonoszért, avagy szidalommal a szidalomért; sőt ellenkezőleg áldást mondván, tudva, hogy arra hivattatok el, hogy áldást örököljetek, mert a ki akarja az életet szeretni, jó napokat látni, tiltsa meg nyelvét a gonosztól, és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot:

 

forduljon el a gonosztól, és cselekedjék jót; keresse a békességet, és kövesse azt.”

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr251283248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelsey 2009.08.06. 00:26:22

ajánlom figyelmedbe a "Lord, save us from your followers" c. filmet... Ha kell, odaadom CD-n ha hazaértem. az foglalkozik nagyon sokat ezzel a kérdéskörrel - nekem egy abszolut életformáló tapasztalat volt a film.

amellett a homoszexualitás és az aids meg nemi betegségek között ok-okozati összefüggést találni... a legtöbb aidses még mindig heteroszexuális afrikaiak között van, tudtommal. az aids nem "Isten büntetése a melegeknek", hanem egy betegség, ami ellen sokan nem védekeznek...

e-lisa 2009.09.02. 13:34:36

örülök ennek az írásoknak - is. tegnap küldött az igefórum egy felhívást, kicsit kiakadtam.

pl. tiltakozhatnának a paráznaság ellen is így, sőt még jobban, tudva levő, hogy a sok válás - erről is írtál - miért következik be.

lilelijah 2010.12.25. 19:00:36

Én kiakadtam ettől a kliptől, legfőképpen azért, mert általam nagyra értékelt művészek járatják le magukat benne. Nem csak azzal, hogy véleményt formálnak egy ilyen megosztó ügyben (nem csak keresztény körben az), hanem azzal is, hogy ezt a szót (cím) az arcunkba ordítják... József Attila: Mama című versének elszavalása után nekem ez egy kicsit fáj... :(
süti beállítások módosítása