myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.07.31. 10:20 sterretje

jézus az andrássy kastélyban

amikor tápiószecsőn megállt a vonat, és a harminc fokos fülkéből kiléptem a negyven fokos hőségbe, nem is a meleg csapott meg igazán, hanem a csönd. de nem értem rá gyönyörködni benne, szaladtam a tóalmásra tartó buszhoz. hamar megérkeztem, böbe (évfolyamtársam a teológián) meg már várt rám, együtt sétáltunk be a kastélyhoz. az andrássyaknak eme pompázatos kastélya húsz éve bibliaiskolaként és nyáron keresztény táborként funkcionál.

 

 

béke és szeretet, csapatjáték örömkiáltásai, zöld növényzet és egy tó várt... az egész napot tóalmáson töltöttem. megtudtam, hogy itt egész nyáron táborok: angol, német, és sport zajlik, a gyerekeket pedig szívesen hozzák ide a jó környezet és a kedvező ár miatt. nem tartja vissza őket, hogy itt szabályok vannak (pia, cigi, drog kizárt, lenge öltözet, káromkodás, csókolózás, kézen fogva járás nem megengedett), és az sem, hogy minden nap kötelező a bibliaóra. jönnek. több százan. van, aki itt ismerte meg jézust, és ma már a gyerekét is ide hozza. a bibliaórai tanítás nagyszerű volt. ezen a nyáron a középkor a téma, ilyen stílusban van berendezve a közösségi terem és az étkező is, és minden szobának választania kellett egy középkorral kapcsolatos csapatnevet. így a tanítás is ehhez kapcsolódott: arról szólt, hogy isten szeret úgy, ahogy vagy, értékesnek tart, és a gyermekévé fogad, így a fiúknak a király (=isten) fiaiként, a leányoknak pedig igazi hercegnőkként kell viselkedniük. „és ti, lányok, ne engedjétek, hogy bárki bármit megtegyen veletek!” ütős a mondat, még nekem is. és éreztem, hogy róluk sem pereg le. bárcsak fiatal felnőttként elmondta volna nekem ezeket a dolgokat valaki!

 

 

a nap végén egy modern, igaz történeten alapuló színdarabot láthattunk. az alapsztorit két argentin fiatal élete szolgáltatta: drogosokként, egy keresztény táborban ismerték meg jézust, aki megszabadította őket a rabságból. testileg és szellemileg felépülve elkezdték a bibliaiskolát, de közben kiderült, aids-esek. egy év különbséggel haltak meg. sokkoló volt hallani a kilencvenes évek elején készült videófelvételt, amelyen a csontsoványra fogyott lány búcsúzik. békében, jézusban bízva halt meg, és a biblia alapján tudjuk, hogy korábbi szennyes életét figyelembe nem véve, isten be fogja őket engedni mennyei országába, (hiszen „aki hisz jézusban, az nem vész el, hanem örök élete van!”). ezt a színdarabot számtalanszor eljátszották már a tóalmási fiatalok. volt, aki megdöbbent, volt, aki elkezdett érdeklődni a szabadító úr jézus iránt, de volt olyan diák is, aki azt írta nekik, menjenek gázkamrába, és tarkólövést érdemelnének. igen, jézus valóban azért jött, hogy megossza a népet: azokra, akik elfogadják, és azokra, akik megtagadják őt. akár most is, kétezerkilencben.

 

lukács 12:51-53 „gondoljátok-é, hogy azért jöttem, hogy békességet adjak e földön? nem, mondom néktek; sőt inkább meghasonlást. mert mostantól fogva öten lesznek egy házban, a kik meghasonlanak, három kettő ellen, és kettő három ellen. meghasonlik az atya a fiú ellen, és a fiú az atya ellen; és az anya a leány ellen, és a leány az anya ellen; napa a menye ellen, és a menye a napa ellen.”

 

máté 12:31 „ minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek; de a lélek káromlása nem bocsáttatik meg az embereknek.”

 

máté 25:31-34 „mikor pedig eljő az embernek fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az õ dicsőségének királyiszékébe. és elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. és a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak:

 

jertek, én atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr821279176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása