myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.06.22. 10:30 sterretje

a szlovák roma vécésnéni esete jézus krisztussal

anyám egyszer megkérdezte, ha az kell az örök élethez, a mennyhez, hogy az ember elfogadja jézust, mint személyes megváltóját, akkor miért nem hall mindenki jézusról, hogy el tudja fogadni? kisebb kutatásba kezdtem. ma már minden nép hallhat az úr jézusról, mert minden országban van adott nyelvre lefordított biblia. ebből minden megtudható, amit istenről egy földinek tudnia kell, érdemes. kétezer kisebb nyelvjárásra nincs csupán lefordítva a szentírás. a másik garancia pedig, hogy jézusról bárki hallhasson, az az, hogy minden hívőnek kötelessége beszélni a hitéről. ez a jézusi parancs biztosítja, hogy mindenki (a legkisebb falu legkisebb lakója is...) hallhasson a megváltóról, a mennyei örök élet lehetőségéről, és elfogadhassa, vagy elutasíthassa azt.

vasárnap krasznahorkán kirándultunk. a busznyi ember kicsit el volt szomorodva, mert az eső szinte végig esett (szemerkélt és zuhogott felváltva). azért mentünk ki ehhez a szlovák várhoz, hogy emlékezzünk, és, hogy megbékélést szorgalmazzunk. a szlovák és a magyar baptista egyház ugyanis elhatározta, hogy ha ezen két nemzet gyűlöli is egymást, ők deklarálják és különféle rendezvényekkel bebizonyítják, hogy van megbékélés, hogy van közös téma: isten imádata, amely nem elszakít, hanem összeköt. az apropót az adta, hogy krasznahorka várából dobták ki az első baptista mártírt, fischer andrást ezerötszáznegyvenben. a magas vártoronyból kivetették, de nem halt meg, így leszaladtak hozzá, és megölték, noha előtte már egyszer fel akarták akasztani, de azt is túlélte. jézusért, a bele vetett hitért halt meg.

a magyar idegenvezetés után (amelyet egy nyelvünket kiválóan beszélő lengyel nő tartott), és az ünnepség előtt még elszaladtunk dolgunkat végezni és enni egy kicsit. a wc-nél egy szlovák cigányasszony szedte a pénzt. magyarul is tudott. egyik utitársunk szóba elegyedett vele, és elmondta, miért vagyunk itt. a nő szájtátva hallgatta. nem csak, hogy fischer andrásról nem hallott még, de jézus krisztusról sem ilyen élő módon. hogy valaki az életét adja a benne való hitért? ámulva leste a jézusról szóló történetet. arról nem szól a fáma, hogy végül mit gondolt, vagy hogyan lesz tovább, elfogadja-e jézust, mint élete egyedüli urát, de én hiszem, hogy nem lesz következmények nélküli ez a mai találkozás.

isten ma is kirendelt valakit, aki az ő fiáról, jézusról beszélt valakinek. egy szlovák cigányasszonynak, a vár alatti budi őrzőjének. hiszem, hogy isten minden, de minden szituációból jót tud kihozni: most például fischer andrás értelmetlen halálából, hiszen ezt is arra használta fel, hogy egy kis nénikét elérjen az örömhírrel! 

krasznahorka

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr911200441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsotza 2009.06.22. 18:12:26

Sterretje írja:>>"isten ma is kirendelt valakit, aki az ő fiáról, jézusról beszélt valakinek. egy szlovák cigányasszonynak, a vár alatti budi őrzőjének. hiszem, hogy isten minden, de minden szituációból jót tud kihozni: most például fischer andrás értelmetlen halálából, hiszen ezt is arra használta fel, hogy egy kis nénikét elérjen az örömhírrel! "

e-lisa 2009.09.02. 16:47:39

ha ti nem szóltok, a kövek szólnak... még van egy hajszálnyi időnk. de nem több...

lesz fehér ruhánk nemsokára
süti beállítások módosítása