myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.06.16. 10:09 sterretje

bicegj be a mennybe!

máté 18: 8-9 "ha a kezed vagy lábad botránkoztat meg téged, vágd le, és dobd el magadtól: jobb neked ha csonkán vagy sántán mégy be az életre, mint ha két kézzel vagy két lábbal vettetel az örök tűzre. ha pedig a szemed botránkoztat meg téged, vájd ki, és dobd el magadtól: jobb neked, ha félszemmel mégy be az életre, mint ha két szemmel vettetel a gyehenna tüzére."

 

sosem értettem ezt a bibliai részt. tényleg arra kér, hogy vágjuk le a kezünket, lábunkat, agresszíven szabaduljunk meg önnön részünktől, ha az a bűnbe visz? (mint ahogyan azt sokáig tették a tyúktolvajokkal, akiknek levágták "enyves" kezét?) mert ennyi erővel inkább a szívünket vágjuk ki, nemde? azért reméltem, hogy nem öncsonkításra buzdít a biblia… tegnap, tanulás közben azonban megkaptam a választ a máté evangéliumának magyarázatából:

 

„jézus arra az esetre gondol, amikor a csapda valamelyik tagjánál fogva rabságban tartja az embert. valószínűen az a kép él jézusban, amikor pl. egy rókát lábánál fogva tart fogságban a csapda, és a bajba jutott állat képes a saját lábát megcsonkítani (elrágni!), hogy kimenekülhessen. jézus természetesen nem öncsonkításra buzdít. ő jól tudja, hogy egyáltalán nem jelentene ez megoldást, hiszen nem egy-egy tagunk, hanem szívünk felelős a bűnbeesésért. az öncsonkítás a szív bűnös gondolatait nem küszöbölhetné ki, emiatt megoldást sem hozna. a tanulság világos: a bűnbeesett ember tanulja meg, amit az említett róka ösztönösen érez: minden áldozatot érdemes meghozni azért, hogy életünket megmentsük. az üdvösségért mindent érdemes feláldozni!”

 

légy erős, és bicegj be a mennybe!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr701188289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilelijah 2010.12.14. 20:50:49

Olykor megszabadulni egy-egy bűntől, rossz szokástól, valamitől, ami fogva tart, majdnem olyan nehéz és fájdalmas, mint lerágni a saját lábunkat. Van, aki nem is hajlandó/képes rá...
süti beállítások módosítása