myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.04.16. 08:58 sterretje

vidám szív

házaskörön mindhárom házaspár beszámolt kalandos nászutukról, és még kalandosabb első házassági évfordulójukról. zolinak lumbágója lett, így nem ünnepeltek egyéves házassági évfordulót, előttünk két étterem is bezárt, így otthoni sonka- és tojásevés lett az ünneplésből… hogy a magas lázban végigfetrengett, külön ágyban alvós nászutunkról ne is beszéljünk, vagy a péterékéről, ahol az ifjú párt az alvással töltött órákon kívül nyolcfős külföldi baráti kör kísérte mindenhova, „hogy el ne tévedjenek”, vagy nemtom.

 

nagyon nagyokat kacagtunk ezeken a történeteken, és nekem eszembe jutott, milyen jó lenne megőrizni a nevetni tudást, az optimizmust, azt a tudatot, hogy milyen jó, hogy isten egy szerető társsal ajándékozott meg, és hogy más nem is számít, csak a békés, szeretetteljes élet, együtt vele, és istennel. ma már, látva világi, isten nélküli házasságokat, és megtapasztalva isten házasságteremtő, -védő erejét, azt mondom, csak vele érdemes. vele, kegyelme és segítsége által talán sikerül mindig derűsen, bizakodón, békében élni.

 

jób 8:21 „még betölti szádat nevetéssel, és ajakidat vigassággal.”

 

példabeszédek 15:15 „minden napjai a szegénynek nyomorúságosak; a vidám elméjűnek pedig szüntelen lakodalma van.”

 

példabeszédek 17:22 „a vidám elme jó orvosságul szolgál; a szomorú lélek pedig megszáraztja a csontokat.”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr301068041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása