myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2009.03.17. 10:16 sterretje

iwiw vs. isten

manapság az, aki istenben hisz, mármint a biblia féltőn szerető, kemény, de egyértelmű határokat állító, kegyelmes, de igazságosan ítélő istenében, nos, az az ember lenézett. pedig isten megadja életünk bajaira a megoldást, azt mondta, ha jézust elfogadjuk, megbánjuk és megvalljuk a bűneinket, elfordulunk tőlük és helyette istenre és az ő fiára, jézusra nézünk, akkor „előző életünket”, bűneinket örökre elfelejti, nem hánytorgatja fel sosem.

 

isten helyett sokan más megoldásokat keresnek, és például az internet világába menekülnek. pedig az iwiw nem megoldás semmire. arra kér, hogy tüntesd fel, milyen kapcsolatban állsz ismerőseiddel, hívd elő a múlt legsötétebb emlékeit, a kínosaktól a paráznákig mindent. a net nem felejt, vágyik régi dolgaidra, szomorúság és féltékenység árnyát vetve a mára. ott nem kezdhetsz új életet, ott nincs felejtés, újrakezdés, nincs bocsánat... megdöbbentem ezen az iwiw újításon. a cél, hogy az ember legyen lekövethető, átlátszó, egy „nyitott könyv”. nincs menekvés. de nincs megoldás sem, mert azt nem ad.

 

2mózes 34:6,7 „az úr irgalmas és kegyelmes isten, késedelmes a haragra, nagy irgalmasságú és igazságú. a ki irgalmas marad ezeríziglen; megbocsát hamisságot, vétket és bűnt: de nem hagyja a bűnöst büntetlenül, megbünteti az atyák álnokságát a fiakban, és a fiak fiaiban harmad és negyedíziglen.”

 

róma 4:7 „boldogok, a kiknek megbocsáttattak az ő hamisságaik, és a kikenek elfedeztettek az ő bűneik.”

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr231007096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kelsey 2009.03.19. 01:08:08

hát... örülök, hogy töröltem magam már vagy fél éve...

lilelijah 2010.12.14. 11:14:12

Szerintem ez a "kés-ügy". A kést lehet használni gyilkolni és lehet használni kenyeret vágni. Ugyanígy, az iwiw sem rossz önmagában, attól függ, mire használod. Én például szeretem; olyan emberekkel tarthatom általa a kapcsolatot, akikkel amúgy nem tenném. Ha például postán kéne levezni velük, biztos, nem leveleznénk, de így mindig tudjuk, merre jár, mi van vele. És ez szerintem jó.
süti beállítások módosítása