myjesus

"a szeretetben élők mélyre látnak, a reménységben élők messze látnak, a hitben élők mindent másképp látnak."

na, most szólj hozzá!

ők olvasnak engem:

free counters

kincsre leltem jézusban

Daisypath Anniversary tickers

2008.10.16. 16:15 sterretje

hurrá, elromlott a mosógépünk!

egyet nem értek: ha egy mosógépen van sportcipő-program, akkor miért megy tönkre a gép, ha kimosok vele egy sportcipőt? ugyanis ez történt. ez már csak hab volt a tortán, a hasfájás, a vasalnivaló, és az, hogy a fájdalmaim miatt a férjem kényszerült krumplit sütni, szóval, ezek már teljesen kikészítettek, mikor a mosógép leverte a biztosítékot, és végképp befejezte pályafutását. magamban dühöngtem. édes drágám meg leeresztette a gépből a vizet, megkereste a márkaszerviz számát, mindezt az ő kis csendes stílusában.

 

egy-két dolog eszembe jutott az eset kapcsán. az egyik, hogy mindenben meg lehet látni egy negyed milligrammnyi jót, ha nagyon akarjuk. miután kidühöngtem magam, leültem, és gondolkodtam, istenem, adj, kérlek valami vigasztaló gondolatot, megnyugvást. végül felderültem egy egyszerű kis dolgon: jéé, hiszen előző nap kimostam mindent, így vannak tiszta ruháink előre vagy tíz napra, semmi gond, még akkor sem, ha csak napok múlva jön a szerelő.

 

a másik dolog, amin elgondolkodtam, az a tapasztalat. nekem, akinek, háát, világiként volt egy-két (öt) pasija (ilyen-olyan szinten), elképesztően rutinosan kellene mozognom a házasságban, annak minden területén, a konfliktus-kezeléstől a pénz beosztásáig… nem? hisz ezzel kecsegtet a világ! legyen sok kapcsolatod, szerezz tapasztalatot, minél többet, annál több-jobb-dörzsöltebb leszel, élj együtt a leendő pároddal, mert anélkül nem élet az élet. ennek ellenére a házasságunk minden szintjét tanulom, és szinte semmiben nem vagyok járatos, nem úgy, mint a férjem, akinek sosem volt még kapcsolata előttem. magabiztosan dönt pénzügyeinkben, vígasztal és vezet, dönt, beoszt és tervez… honnan vette a „tudományát”? honnan tudja, hogy viselkedik egy férj? és mégis…

 

szivesen elmesélném a „mai fiataloknak”, hogy ne dőljenek be: tévedés azt hinni, hogy ha egy rakás kapcsolatod van, akkor a házasságban is jobban fogsz működni! nem. minden egyes kapcsolatban ugyanazt a hibát követtem el: alacsony önbecsülésemnek „köszönhetően” szinte ki volt rám írva, hogy rúgjál belém, légy szíves. és mindenki meg is tette. a következő kapcsolatba már az előzőnek a csalódásával, gyanakvásával, kiégéssel, negatív érzésekkel érkeztem. mindenki mással dobott ki, az egyiknek okos, a másiknak buta voltam, az egyiknek (nem) túl szép, a másiknak nem elég sovány… mindig mindenkiben van hiba, kifogásolnivaló. egy személyhez kell az életben hozzászokni, alkalmazkodni, idomulni, nem kell/lehet másokon ezt „próbálgatni”. sajnálom, hogy „tapasztalt” vagyok. sajnos, visszacsinálni nem lehet. pedig megtenném. 

 

példabeszédek 14:12 "van olyan út, mely helyesnek látszik az ember előtt, és vége a halálra menő út."


példabeszédek 14:15 "az együgyű hisz minden dolognak; az eszes pedig a maga járására vigyáz."

 

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://myjesus.blog.hu/api/trackback/id/tr58717246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Milonni · http://Lonnimama 2008.10.20. 20:43:41

Örülök ennek az írásodnak!

Lonnimama 2008.10.21. 08:40:09

Örülök ennek az írásodnak Tímea!

Mirjam33 2008.10.22. 19:04:49

Nekem is nagyon tetszik!

Noematska 2011.01.09. 16:30:09

Kedves Tímea,

jó ideje követem a blogodat, szeretem friss, karcos stílusát.
Örülök, hogy egy mély hitű fiatal nő gondolatait olvashatom.
Bejelöltelek ismerősnek az iwiwen, noha ez egyelőre egyoldalú ismeretség.
Ennek az írásodnak különösen örültem, mert a korodbeli, sőt már az én korombeli nők se így gondolkodnak.
Szeretettel: Noémi

Judit70 · http://janos738.blogspot.com/ 2011.01.17. 09:42:09

Ja, hát ide gondoltam a bejegyzést, és csak egy utalás volt arra az igére, amit én írtam a sajátomba.
Miszerint: öntsd ki a szívedet mint a vizet az Úr előtt...
süti beállítások módosítása